Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

TAIP PAT DIRBSIME IR GRUODŽIO 23d. (pirmadienį) - GALIMA NE TIK ATSIIMTI DESERTUS, BET TURĖSIME IR VITRINOSE PASIRINKTI VIETOJE, TAIP PAT VIRTUVĖ DIRBS ĮPRASTAI - SERVIRUOSIME IR PUSRYČIUS, IR PIETUS

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - sausio 27-29d. Vilniuje ir 30d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Kynvos ir freekah salotos su moliūgu, radicchio, spanguolėmis ir apelsinų užpilu

Londone jau kvepia kalėdomis ir parduotuvėse pasirodžiusios spanguolės man primena, kad laukiamiausios metų šventės jau čia pat! Šiose salotose viskas puikiai dera kartu - kepintos moliūgų ir radicchio riekelės, traškios pistacijos, gaivi feta, mano mylimos spanguolės ir nuostabus apelsinų užpilas. Sotu, sveika ir skanu!

  • 500g moliūgo
  • 1/2 radicchio salotos
  • 1/2 arbat.š. kumino
  • 1 arbat.š. zatar (jei nerandate, dekite  1/2 arbat.š. ciobreliu)
  • extra virgin alyvuogių aliejus
  • druska, pipirai
  • 50 g freekah (jei nerandate freekah, dekite papildomus 50g kynvos)
  • 50g kynvos
  • 1,5 šaukšto pistacijų
  • 1,5 šaukšto smulkintų džiovintų spanguolių
  • 2 šaukštai granatų
  • 1 šaukštas kapotų krapų
  • 50g fetos
  • druska, pipirai
  • 2 šaukštai spanguolių
  • 1 mandarinas
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1/2 apelsino
  • 2 šaukštai medaus
  • 2,5 šaukštai raudonojo vyno acto
  • 2 šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus
  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. 

  1. Susipjaustome moliūgą riekelemis, dedame į skardą, įtriname kuminą ir zatar, apšlakstome extra virgin alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Rankomis viską gerai išmaišome. Dedame kepti į įkaitintą orkaitę apie 25 minutes arba kol moliūgas taps minkštas ir šiek tiek apskrudęs.
  2. Radicchio taip pat supjaustome riekelėmis, apšlakstome šlakeliu extra virgin alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais. Kepame kartu su moliūgu apie 10-15 minučių.
  3. Kol moliūgas kepa, užverdame 1l vandens, beriame druskos, kynva ir freekak kruopas. Verdame 10-12 minučių. Paragaujame ir jei kruopos al dente - nukošiame ir beriame į indą kartu su krapais, granatu, džiovintomis spanguolėmis, pistacijomis, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišome.
  4. Šviežias spanguoles dedame į puodą su mandarino sultimis. Dedame šaukštą cukraus ir ant vidutinės ugnies vis pamaišydami kaitiname, kol užverda. Sumažiname ugnį ir verdame apie 5 min. nepamirštant pamaišyti. Spanguolės turi išlaikyti savo formą, o iš sulčių norime gauti sirupo konsistenciją.
  5. Pasiruošiame apelsinų užpilą. Nutarkuojame apelsino žievelę ir išspaudžiame sultis iš pusės apelsino, dedame medaus, extra virgin alyvuogių aliejaus ir raudonojo vyno acto - viską gerai išmaišome.
  6. Pusę užpilo pilame į indą su kruopomis ir gerai ismaišome. Jei reikia dedame druskos ir šviežiai maltų pipirų.
  7. O dabar linksmoji dalis! Kruopas dedame į lėkštę and viršaus dedame keptas moliūgo ir radicchio riekeles, užbarstome karštas spanguoles ir feta. Dedame ant stalo kartu su likusiu užpilu.

Skanaus!