Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

TAIP PAT DIRBSIME IR GRUODŽIO 23d. (pirmadienį) - GALIMA NE TIK ATSIIMTI DESERTUS, BET TURĖSIME IR VITRINOSE PASIRINKTI VIETOJE, TAIP PAT VIRTUVĖ DIRBS ĮPRASTAI - SERVIRUOSIME IR PUSRYČIUS, IR PIETUS

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - sausio 27-29d. Vilniuje ir 30d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Grybų kroketai

Pirmą kartą atradau kroketus kai Londone išpopuliarėjo ispaniškos tapos. Dažniausiai jie daromi su ispanišku kumpiu, bet jei mėgstate grybus taip kaip aš, tikrai nenusivilsite! Tai nėra greičiausias receptas, bet rezultatas tikrai nuostabus, o jei dar grybų sezonas tai išvis pasaka!

Grybų piure

  • 250g šviežių grybų, aš naudojau pievagrybius
  • 50g džiovintų baravykų, išmirkytų 100ml vandens
  • 50g sviesto
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 šaukštas šviežių čiobrelių lapelių
  • druska, pipirai

Kroketai

  • 60g miltų
  • 50ml sultinio
  • 200ml pieno (riebesnio)
  • žiupsnelis muskato riešuto
  • druska, pipirai
  • 70g miltų
  • 70g džiuvesėlių
  • 2 kiaušiniai
  • aliejaus kepimui
  1. Pirmiausia pasidarome grybų piure.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 150 laipsnių, susipjaustome šviežius grybus ir visus ingredientus dedame į kepimo skardą, uždengiame folija ir kepame apie 1 valandą. Svarbu kad grybai neperkeptų, todėl po 30min patikriname ir jei reikia ipilame truputėlį vandens likusio nuo baravykų.
  3. Iškepus, viską dedame į trintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės. Kad gautume švelnios konsistencijos piure, viską dar perkošiame per sietelį, įdedame pagal skonį druskos ir pipirų.
  4. Į puodą įdedame gabalėlį sviesto ir įpilame extra virgin alyvuogių aliejaus. Į įkaitintus riebalus dedame miltus ir kepame apie 5 minutes, nuolatos maišydami. Šis etapas yra labai svarbus nes reikia kad nesijaustų miltų kroketuose.
  5. Kitame puode, užkaitiname sultinį ir pieną, bet neužverdame, įtarkuojame truputelį muskato riešuto.
  6. Tada po truputelį, pilame pieno ir sultinio mišinį į miltus. Kai jau supylėme 3/4 mišinio, įmaišome grybų piure.
  7. Ant mažos ugnies, nuolat maišydami kepame apie 8-10min. Konsistencija turi būti ne skysta, bet kad lengvai nuslystų nuo šaukšto.
  8. Kai kroketų masė atšala, viską dedame į kepimo skardą (15cm x 10cm), uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve 1 valandai.
  9. Po valandos, pasiruošiame 3 dubenėlius – miltai, plakti kiaušiniai ir džiuvesėliai.
  10. Rankomis formuojame vidutinio dydžio tešlos rutuliukus, pirmiausia apvoliojame miltuose, tada plaktuose kiaušiniuose ir galiausiai džiuvesėliuose. Turetų išeiti apie 12-15 kroketų. 
  11. Lėkstę su kroketais vėl dedame į šaldytuvą 30min. kad kroketai išlaikytų formą.
  12. Puode įkaitiname daug aliejaus (kad dengtų kroketus) ir dedame kroketus partijomis. Kepame apie 3 min, išėmus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.

Valgome iš karto!