Labai malonu pasveikinti tave čia - smalsių ragautojų klube.
Aš esu Asta - Desertų klubo įkūrėja ir čia yra dalis mūsų komandos.
Augau apsupta gero kokybiško maisto ir kažkuriuo metu maistas tapo mano gyvenimo būdu. Tai mano įdomiausia tema. Apsipirkimas turguje ar kokybiško maisto, vyno ir kitose gėrimų parduotuvėse, gastronominės kelionės, degustacinės vakarienės - vieni didžiausių malonumų.
Esu dviejų nuostabių vaikų mama, daugiau nei 10 metų gyvenu Vilniuje, o augau Kaune. 2016 metais su sese pradėjome maisto tinklaraštį Feed My Sister, kuris tęsėsi penkis metus. Kartu parašėme ir knygą Natūraliai saldu. Sesių etapui pasibaigus, toliau auginu savo veiklą - Desertų klubą.
Prieš sukant dabartiniu keliu, sukaupiau ilgametę marketingo vadovo patirtį didelėse organizacijose kuriant ir vystant prekių ženklus ir įgyvendinant strateginio marketingo kryptis kasdieninėse veiklose. Tai, ką žinau iš profesinės pusės, Desertų klube dažnai sąmoningai pamirštu - čia veikiu intuityviai, darau tai, ko norisi, o paskui reflektuoju ir stebiu, kaip pavyko. Mažiau strategijų - daugiau gyvenimo :)
Desertų klubas prasidėjo nuo desertų prenumeratos. Gerai prisimenu pokalbį su savo bčiule, mes kalbėjome apie prenumeratas, apie gėlių prenumeratą ir tada jinai šovė - jums reikėtų daryti desertų prenumeratą. Man to užteko :) Aš norėjau padaryti desertų prenumeratą ir labai greitai sugalvojau kokia jinai bus, kaip dažnai, kiek desertų ir kokia dėžutė. Labai greitai ją paleidau į gyvenimą. Ir jinai pradėjo gyventi, augti, vystytis. Pradžiai ją dariau iš namų, bet po kelių metų atėjo momentas kai viena nespėdavau. Reikėjo rinktis - stabdyti arba daryti normaliai.
Taip aš išsinuomavau patalpas Zietelos gatvėje. Atsirado komanda. Šalia desertų prenumeratos atsirado kepykla su šviežiais kepiniais - krusanai, bandelės, duonos, spurgos, sausainiai ir pan.
Dar vėliau atsirado pusryčiai, tada mūsų pačių gaminami ledai, mūsų importuojamas vynas, tada pietų meniu. Desertų klubas vis dar vystosi, konstruojasi. Man pačiai labai patinka veikti plačiai, atėjusiems kūrybiniams impulsams paleisti į gyvenimą.
Desertų klube renkasi žmonės ieškantys kokybės, išskirtinių skonių ir tikro maisto. Desertų klubas man yra vieta kur aš galiu dalintis savo meile maistui. O aš juo gyvenu jau daug metų ir matyti kaip tai pritraukia žmones, kaip pasikeičia jų veidas paragavus tikro kruasano - man tai yra prasmė.
Kalbant apie desertus - man jie dažnu atveju yra per saldūs. Pavyzdžiui, citrininė tartaletė su itališko morengo kremu. Desertų klube tokio tipo tartaletes ragaujame su nesaldintos grietinėlės kremu – grietinėlė natūraliai yra šiek tiek saldi ir riebi. Nedidelis saldumas sušvelnina intensyvų rūgštumą, o rūgštis – puikus kontrastas grietinėlės riebumui.
Šalutinis desertų prenumeratos poveikis - tampi išrankesnis desertams ir nebenori, bet ko kas yra saldu.
Pati esu to pavyzdys: dar prieš 5 metus valgiau viską, kas saldu ir daug didesniais kiekiais. Jaučiu, kad ilgainiui atsirado išrankumas, noras daugiau ragauti ir tiesiog atsirado riba kiek saldumynų aš galiu suvalgyti.
Ačiū, kad užsukai - linkiu skanių atradimų!
Asta Petrus