Aš dievinu kiniškus dim sum. Londone 4 metus dirbau netoli China town tai vis eidavome pietų. Teko ragauti visokių. Keliaujant Hong Konge su dim sum taip pat pradėdavau kiekvieną dieną nes tradiciškai kinai juos valgo pusryčiams kartu su arbata.
Gaunasi 24 dim sum
- 100g smulkintos kiaulienos
- 100g žalių krevečių
- 50g little gem arba romaninių salotų
- 30g špinatų
- 1/2 arbat. š. čili
- 2cm šviežio imbiero
- 2 svogūnų laiškai
- 1 maža sauja šviežios kalendros
- 2 šaukštai shaoxing vyno (galima naudoti sausą cheresą)
- 1 šaukštas tamsios sojos
- 1 šaukštas šviesios sojos
- 1 arbat. š. sezamų aliejaus
- druska, balti pipirai
- dim sum tešlos (baltos, be kiaušinių)
- 1 šaukštas shaoxing vyno (galima naudoti sausą cheresą)
- 1 šaukštas tamsios sojos
- 1 šaukštas šviesios sojos
- 1 arbat.š. sezamų aliejaus
- 2 cm šviežio imbiero
Londone azijietiškų parduotuvių tikrai netrūksta todėl aš dažniausiai tešlą perku jau paruoštą, bet jeigu turite laiko ir norite pasidaryti patys, galite tikrai pasitikėti šefu Ken Hom -http://kenhom.com/
- Smulkiai susipjaustome špinatus, svogūnų laiškus, kalendrą, salotą, čili ir imbierą. Į susmulkintas daržoves dedame kubeliais pjaustytas krevetes, smulkintą kiaulieną, likusius ingredientus, truputelį druskos, baltų pipirų ir viską gerai išmaišome.
- Į tešlos apskritimą dedame mažą šaukštelį įdaro, užspaudžiame ir suformuojame kraštą pirštų pagalba taip kaip matosi nuotraukoje.
- Įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus ir dedame dim sum, apskrudiname iš visų pusių apie 3-4min tada įpilame 25-50ml vandens, uždedame dangtį ir paliekame pasigarinti apie 2-3 minutes.
- Pasidarome padažą. Plonomis juostelėm susipjaustome imbierą ir dedame į dubenėlį kartu su shaoxing vynu (arba sausu cheresu), abiejų rūšių sojos padažais ir sezamo aliejaus.
Skanaus!