Man nieko negali būti baisiau kai einu į italų restoraną ir gaunu pastos su grietinėle! Tad šis receptas tiems, kurie nori paragauti tos tikrosios šilkines pastos! Dažniausiai kai gaminu tikrai ilgai fotografuoju, nes noriu kad viskas būtų gerai, bet šį kartą taip man ta pasta kvepėjo, net nepastebėjau kad šparagai buvo sukritę į vieną pusę, bet nieko - pasta tokia ir turi būti. Tikra ir padaryta su meile!
Dviems žmonėms reikės:
- 180g džiovintų tagliatelle makaronų (pirkite aukščiausios kokybės kietųjų kviečių makaronus)
- 4 kiaušinių trynių
- 50g parmezano (primygtinai rekomenduoju tik parmigiano-reggiano)
- 2 česnako skiltelių
- 8 didesniu šparagų
- 50ml baltojo vyno
- extra virgin alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
- Pirmiausia užkaiskite didelį puodą vandens - makaronams reikia daug vietos, kad jie nesuliptų. Kai vanduo užverda dėkite gerą žiupsnį druskos ir makaronus. Nesekite pakelio instrukcijų ir virkite trumpiau nuolat tikrindami. Makaronai turi būti al dente, todėl jokiais būdais nepervirkite!
- Smulkia tarka sutarkuokite parmezaną ir sumaišykite su kiaušinio tryniais. Šparagus supjaustykite į tris dalis.
- Smulkiai supjaustykite česnakus ir dėkite į keptuvę kartu su dviem šaukštais extra virgin alyvuogių aliejaus. Kepkite apie 1-2 minutes ant vidutinės ugnies. Galite ugnį ir sumažinti nes labai svarbu nesudeginti česnako.
- Po 2 minučių padidinkite ugnį ir dėkite šparagus kartu su baltuoju vynu ir truputėlį vandens. Uždenkite dangtį ir palikite taip apie 2-3 minutes.
- Nuimkite nuo ugnies ir į šparagus dėkite išvirtus makaronus. Pilkite truputėlį vandens kuriame virė makaronai, nes svarbu kad pasta nebūtų sulipusi. Įmaišykite kiaušinių ir parmezano masę, viską gerai išmaišykite ir padalinkite į dvi lėkštes. Užbarstykite šviežiai maltų juodųjų pipirų ir valgykite iš karto!
Skanaus!