Artimiausi desertų prenumeratos pristatymai

kovo 20-21-22d. Vilniuje ir kovo 23d. Kaune

balandžio 17-18-19d. Vilniuje ir balandžio 20d. Kaune

gegužės 22-23-24d.. Vilniuje ir gegužės 25d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Upėtakis su jaunų cukinijų ir šparagų salotomis

Savaitės dienomis virtuvėje tikrai nekuriu šedevrų, nes noriu lengvų patiekalų kuriuos galėčiau pasigaminti per 15 minučių. Aišku skonis nukentėti negali, tad dažniausiai renkuosi derinius su sezoniniais ir šviežiais ingredientais.

  • 2 upėtakio file
  • 2 mažos cukinijos
  • 4 šparagai
  • 1 arbat.š. sezamo aliejaus
  • 1 žalioji citrina
  • 1 šaukštas sojos
  • extra virgin alyvuogių aliejus
  • druska, pipirais
  1. Upėtakio file dedame į mažą indą, užpilame šaukštą sojos, truputėlį druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir paliekame marinuotis 5-10 minutes.
  2. Tuo tarpu bulvių skustuku susismulkiname cukinijas - kai jau pasirodo sėklos sustokite nes pačio vidurio nenaudosime. Griežinėliais supjaustome šparagus, viską dedame į indą ir užpilame vienos žaliosios citrinos sultimis. Viską tolygiai paskirstome rankomis.
  3. Įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį extra virgin alyvuogių aliejaus ir dedame upėtakio file. Kepti pradedame nuo pusės su oda. Kepame 2-3 minutes, kol apskrus tada apverčiame ir kepame dar 1 minutę.
  4. Salotas paskirstome į dvi lėkštes, atsargiai užlaistome sezamo aliejų, druska, pipirus ir dedame iškepusią upėtakio file ant viršaus. Skanaus!