Labai džiaugiuosi, kai nusiperku šviežių skumbrių. Skanios ir riebios žuvys šį kartą su saldžiarūgščiais grilintais pak choi su čili ir imbierais.
- 2 skumbrės
- 1 didelis pak choi
- 2 žaliosios citrinos
- 2 čili
- 80g imbiero
- 3 šaukštai sojos
- 2 šaukštai sezamų aliejaus
- 2 arbat.š. medaus
- žirnių daigų
- druska, pipirai
- Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių. Vieną žalią citriną supjaustome griežinėliais ir įdedame skumbrei į vidų. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 30 minučių.
- Smulkiai supjaustome imbierą ir čili, sumaišome su sojos padažu, sezamų aliejumi, vienos žaliosios citrinos sultimis ir virš garų vonelės ištirpintu medumi.
- Pak choi perpjauname pusiau. Įkaitiname grill keptuvę ir dedame pak choi. Pakepus pora minučių pilame padažą ir dar pakepame 2-3 minutes, kol padažas karamelizuosis, bet imbieras ir čili nesudegs.
- Išfiliuotą skumbrę dedame į lėkštę, šiek tiek užbarstome druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų, dedame pak choi su imbiero ir čili gabalėliais ir puošiame žirnių daigais.
Skanaus!