Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - rugpjūčio 19-21d. Vilniuje ir 22d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Moliūgų ir rikotos ravioliai su šalavijų sviestu

Mes pasiilgome Italijos, jos šviežio ir kokybiško maisto, ugningų italų, architektūros muziejaus po atviru dangumi, gelaterijų, šilto oro ir jaukių šeimos restoranėlių. Keliaukime į Italiją ir kartu padarykime nuostabiai švelnaus ir pilno skonio raviolius su moliūgų, rikotos ir muskato riešuto įdaru patiekant su šalavijų sviestu. Jie tirpsta burnoje - minkšti ir plonos tešlos.

Taip taip, žinome - su jais yra ką veikti, bet kartu galime įveikti viską! Tikrai rekomenduojame bent kartą pagaminti raviolius, kad suprasti koks malonumas yra atidaryti itališką restoraną namie. Visą gaminimo procesą nufilmavome ir sudėjome į Instagram stories, o vėliau bus galima rasti Highlights.

  • 200g 00 tipo miltų
  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 200g moliūgo tyrės*
  • 250g rikotos
  • žiupsnelio muskato riešuto
  • žiupsnelio drukos
  • 100g sviesto
  • 10 šalavijų lapelių
  • parmezano
  • juodųjų pipirų

 

Pradedam nuo raviolių tešlos. Ant didelio stalo prasijojame miltus, beriame šiek tiek druskos, padarome duobutę per vidurį ir ten įmušam 2 kiaušinius. Su šakute plakame kiaušinius ir kai jau jie susiplaka tada po truputį šakute užkabiname ir miltų, taip po truputį įmaišome visus miltus. Rankomis suformuojame tešlą. Nusiplauname rankas ir tada apie 8 minutes ją minkome rankomis - jeigu reikia paviršių pasibarstome miltais. Po minkymo tešla turi būti minkšta ir elastinga. Patikrinimui - su pirštu ją paspaudžiate, jeigu jinai atsistato po to - pavyko! Tešlą supakuojame į maistinę plėvelę ir leidžiame pailsėti minimum 20 min kambario temperatūroje arba max iki 24 val. į šaldytuvą.

* moliūgo tyrė - bet kokį moliūgą perpjauname per pusę ir dedame perpjauta puse į viršų į iki 160 laipsnių orkaitę, režimas be vėjelio. Kepame kol moliūgo vidus bus labai minkštas, bus galima jį išskobti su šaukštu. Išskobiame minkštimą į sietelį - leidžiame nuvarvėti,o paskui dar paspaudžiame šaukštu kad visas skystis išbėgtų. Dedame į sandarų indelį ir į šaldytuvą.

Raviolių įdarui sumaišome moliūgo tyrę, rikotą, muskato riešutą ir druską. Gerai išmaišome ir paragaujame. Turi būti skanu jums.

Raviolių tešlą paspaudome tiek kad ji tilptų pro plačiausią makaronų mašinos tarpą, labai svarbu tešlą miltuoti. Tol sukame per mašiną kol gauname ploniausią sluoksnį. Kai tešlos juosta gaunasi pakankamai ilga - perpjauname per pusę, taip bus ir lengviau, ir patogiau.

Ant paviršiaus beriame miltų ir dedame dvi tešlos juostas. Dedame dvi juostas įdaro, po arbatinį šaukštelį su dideliu kaupu. Tarpus pavilgome vandeniu arba kiaušinio plakiniu. Ant viršaus po truputį užklojame antrąją tešlos juostą - kad neliktų oro tarpų. Su sausainių formele apspaudžiame raviolius. Likusią tešlą suminkome atgal - susukame į maistinę plėvelę ir dedame pailsėti 20min į šaldytuvą.

Paruoštus raviolius dedame ant pamiltuoto paviršiaus , uždengiame rankšluostėliu ir leidžiame pailsėti apie 30 min. Vėliau dideliame puode užverdame vandenį, gerai pasūdome ir verdame raviolius apie 5-8 minutes.

Kol ravioliai verda išsilydome sviestą ir sudedame šalavijo lapelius - viską pakepame ant vidutinės ugnies - sviestas turi pasidaryti geltonas, o lapeliai pasidaryti traškūs.

Į lėkštes dedame raviolius, užpilame šalavijų sviestu, apibarstome tarkuotu parmezanu ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Buon appetito!