Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Antienos ir cinamono ragu su pappardelle pasta

Pirmą kartą labai panašius makaronus valgiau Italijoje ir buvau labai nustebus kad cinamonas taip dera su tradiciniu itališku mėsos padažu. Minkšta antiena, sodrus pomidorų padažas ir al-dente pasta, tai mūsų tikras comfort food.

RAGU REIKĖS:

  • 2 anties šlaunelių
  • 1 svogūno
  • 1 vidutinės morkos
  • 1 saliero stiebo
  • 1/2 pankolio (jei nerandate galite jo ir nedėti)
  • 2 česnako skiltelių
  • 3 šakelių rozmarino
  • 1 skardinės luptų slyvinių pomidorų savo sultyse (400ml)
  • 1 arb. s. malto cinamono
  • 1/4 apelsino žieveles
  • 150 ml raudono vyno
  • 150-200 ml naminio sultinio (mes naudojome vištienos)
  • 1 arb. š. rudo cukraus
  • 2 lauro lapų (mes naudojame šviežius)
  • 1 valg. š. raudono vyno acto
  • Pappardelle makaronų
  • Parmezano sūrio
  • Alyvuogių aliejaus

  1. Smulkiai supjaustome salierą, morką, svogūną ir pankolį.
  2. Pasiruošiame anties šlauneles - dedame druskos, pipirų ir apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių po 4–5 min. ant vidutinės ugnies. Apkepus dedame į lėkštę.
  3. Į taukus likusius nuo antienos dedame supjaustytas daržoves ir kepame ant silpnos - vidutinės ugnies kol viskas karamelizuosis (apie 10-15min). Po 10-15 min dedame smulkiai supjaustytą česnaką ir rozmariną ir kepame dar kelias minutes.
  4. Į puodą gražiname anties šlauneles, padidiname ugnį ir pilame raudoną vyną. Verdame kol 1/2 skysčio išgaruos. Tada pilame sultinį, pomidorų skardinę, dedame cinamoną, apelsino žievelę, cukrų, raudono vyno actą, lauro lapus bei šiek tiek druskos (druskos kiekis priklausys nuo sultinio sūrumo). Viską užverdame, sumažiname ugnį iki visai silnos ir lėtai troškiname apie 2-3 valandas arba kol antienos mėsa tiesiog kris nuo kaulų. Per tą laiką vis tikrinime ir jei reikia pilame daugiau sultinio. Po kelių valandų antį išimame, pašaliname kaulus bei odelę ir rankomis suplėšome. Dedame atgal į padažą. Dedame druskos jeigu reikia ir pipirų ir pašaliname lauro lapus.
  5. Į verdantį, sūdytą vandenį dedame pappardelle makaronus ir verdame kol bus išvirę bet išliks tvirti (al-dente). Nuo pastos virimo pasiliekame šiek tiek vandens.
  6. Makaronus dedame į antienos ragu, ir viską išmaišome. Pilame šiek tiek vandens likusio nuo pastos virimo ir viską gerai išmaišome.
  7. Dedame į lėkštes, apibarstome tarkuotu parmezanu, bei šviežiai maltais pipirais. Mes dar mėgstame ant viršaus apšlakstyti pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus bet tai nebūtina.