Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis

Cukinijų sezonas jau čia ir šį kartą dalinuosi savo seniausiu kinišku receptu. Ingredientų nedaug, marinuoti nereikia, tik viską supjaustyti ir dėti į wok keptuvę. Jeigu tokios neturite, tiks ir paprasta keptuvė.

  • 4 vištienos blauzdelės (be kaulo)
  • 4 mažos cukinijos
  • 4 maži pak choi
  • 1 raudonas čili
  • 2 cm šviežio imbiero
  • 4 svogūnų laiškai
  • 2 česnako skiltelės
  • 6 šaukštai šviesaus sojos padažo
  • 6 šaukštai vandens
  • 1 šaukštas medaus
  • 1 arbat.š. sezamo sėklų
  •  kokosų aliejus kepimui (tinka ir kitoks)
  • ryžiai
  1. Pirmiausia smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškų baltą dalį - žalią svogūnų lapų dalį paliekame papuošimui.
  2. Įkaitiname wok keptuvę ir pilame truputį aliejaus, dedame vištieną ir apkepiname iš abiejų pusių (viso kepame apie 4-5 minutes).
  3. Kol vištiena kepa, į dubenėlį pilame sojos, vandens, dedame šaukštą medaus ir viską gerai išmaišome. Supjaustome cukinijas.
  4. Vištienai apskrudus, blauzdeles dedame į lėkštę kol prireiks. Į tą pačią keptuvę pilame truputėlį aliejaus ir įkaitinus dedame susmulkintus čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškus.
  5. Kepame apie 1-2 minutes, dedame cukinijas, apskrudintą vištieną ir viską užpilame paruoštu padažu. Dedame dangtį ir paliekame apie 4-5 minutes. Prieš išimant įmaišome pak choi ir uždengus dangtį dar paliekame apie 2 minutes.
  6. Viską dedame į lėkštę, užbarstome sezamo sėklomis, likusiais svogūnų laiškais ir valgome su ryžiais. Skanaus!