Cukinijų sezonas jau čia ir šį kartą dalinuosi savo seniausiu kinišku receptu. Ingredientų nedaug, marinuoti nereikia, tik viską supjaustyti ir dėti į wok keptuvę. Jeigu tokios neturite, tiks ir paprasta keptuvė.
- 4 vištienos blauzdelės (be kaulo)
- 4 mažos cukinijos
- 4 maži pak choi
- 1 raudonas čili
- 2 cm šviežio imbiero
- 4 svogūnų laiškai
- 2 česnako skiltelės
- 6 šaukštai šviesaus sojos padažo
- 6 šaukštai vandens
- 1 šaukštas medaus
- 1 arbat.š. sezamo sėklų
- kokosų aliejus kepimui (tinka ir kitoks)
- ryžiai
- Pirmiausia smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškų baltą dalį - žalią svogūnų lapų dalį paliekame papuošimui.
- Įkaitiname wok keptuvę ir pilame truputį aliejaus, dedame vištieną ir apkepiname iš abiejų pusių (viso kepame apie 4-5 minutes).
- Kol vištiena kepa, į dubenėlį pilame sojos, vandens, dedame šaukštą medaus ir viską gerai išmaišome. Supjaustome cukinijas.
- Vištienai apskrudus, blauzdeles dedame į lėkštę kol prireiks. Į tą pačią keptuvę pilame truputėlį aliejaus ir įkaitinus dedame susmulkintus čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškus.
- Kepame apie 1-2 minutes, dedame cukinijas, apskrudintą vištieną ir viską užpilame paruoštu padažu. Dedame dangtį ir paliekame apie 4-5 minutes. Prieš išimant įmaišome pak choi ir uždengus dangtį dar paliekame apie 2 minutes.
- Viską dedame į lėkštę, užbarstome sezamo sėklomis, likusiais svogūnų laiškais ir valgome su ryžiais. Skanaus!