Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Ant grotelių kepta vištiena su jogurtiniu padažu, marinuotais svogūnais ir indiškais chapati

Namų gamybos indiška chapati duona kepta tiesiai ant žarijų kartu su sultinga vištiena bei gaiviu jogurtiniu padažu. Nuodėmė neišbandyti šią vasarą!

Vištienai reikės:
  • 4 vištienos šlaunelių (be kaulo)
  • 1arbat.š. kmynų
  • 1 arbat.š. pankolių sėklų
  • 2 kardamonų sėklos
  • 4 šaukštai natūralaus jogurto
  • 1 šaukštas klevų sirupo
  • druska, pipirai
 
Jogurto padažui reikės:
  • 1 mažo natūralaus jogurto indelio
  • 1 vidutinio agurko (apie 120g)
  • 1/2 citrinos sulčių
  • druska, pipirai
 
Marinuotiems svogūnams ir čili reikės:
  • 1 mažas raudonas svogūnas
  • 1/2 čili
  • 1 žaliosios citrinos sultys
 
4 indiškiems chapati reikės: 
  • 50g pilno grūdo kvietinių miltų
  • 200ml vandens (kambario temperatūros)
  • 1/2 arbat.š. druskos
  • 1 arbat.š. aliejaus
 
Priedai:
  • Salotos lapai
  • Kalendros
 Marinuojame vištieną.
  1. Pirmiausia sugrūdame pankolio, kardamonų ir kmynų sėklas ir dubenėlyje sumaišome su jogurtu ir klevų sirupu.
  2. Dedame vištieną, druską, šviežiai maltus juoduosius pipirus ir tolygiai paskirstę paliekame marinuotis valandą. 
  3. Dubenėlyje sumaišome griežinėliais supjaustytus raudoną svogūną ir pusę raudonos čili kartu su vienos žaliosios citrinos sultimis. Paliekame šaldytuve apie valandą.
Pasiruošiame chapati tešlą.
  1. Į indą dedame chapati ingredientus ir viską išmaišę minkome iki vientiso rutulio - kad jis susikabintų, bet ne daugiau.
  2. Dedame tešlą į indą ir užkloję drėgnu virtuvės rankšluosčiu paliekame pastovėti 30 minučių kambario temperatūroje.
  3. Praėjus laikui išverčiame tešlą ant švaraus paviršiaus ir minkome apie 5 minutes, kad chapati tešla būtų elastinga. 
  4. Tešlą suformuojame į paiilgą ritinį ir supjaustome į 4 gabalėlius (~3 cm pločio).
  5. Tarp delnų susukame iš kiekvieno gabalėlio rutuliuką ir iš jo iškočiojame chapati.
Pasiruošiame priedus ir kepame.
  1. Smulkia tarka sutarkuojame agurką ir dubenėlyje sumaišome su jogurtu, citrina, druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
  2. Kai jau viskas pasiruošta galima atsipalaiduoti ir viską nešti į lauką. Ant grotelių dėkite vištieną ir kepkite apie 10-15 minučių. Tada dėkite chapati ir kepkite kol apskrus iš abiejų pusių.
 
Valgome su salotų lapais, jogurtiniu padažu, marinuotais svogūnais. Užbarstome kalendrų.
 
Skanaus!