Namų gamybos indiška chapati duona kepta tiesiai ant žarijų kartu su sultinga vištiena bei gaiviu jogurtiniu padažu. Nuodėmė neišbandyti šią vasarą!
Vištienai reikės:
- 4 vištienos šlaunelių (be kaulo)
- 1arbat.š. kmynų
- 1 arbat.š. pankolių sėklų
- 2 kardamonų sėklos
- 4 šaukštai natūralaus jogurto
- 1 šaukštas klevų sirupo
- druska, pipirai
Jogurto padažui reikės:
- 1 mažo natūralaus jogurto indelio
- 1 vidutinio agurko (apie 120g)
- 1/2 citrinos sulčių
- druska, pipirai
Marinuotiems svogūnams ir čili reikės:
- 1 mažas raudonas svogūnas
- 1/2 čili
- 1 žaliosios citrinos sultys
4 indiškiems chapati reikės:
- 50g pilno grūdo kvietinių miltų
- 200ml vandens (kambario temperatūros)
- 1/2 arbat.š. druskos
- 1 arbat.š. aliejaus
Priedai:
- Salotos lapai
- Kalendros
Marinuojame vištieną.
- Pirmiausia sugrūdame pankolio, kardamonų ir kmynų sėklas ir dubenėlyje sumaišome su jogurtu ir klevų sirupu.
- Dedame vištieną, druską, šviežiai maltus juoduosius pipirus ir tolygiai paskirstę paliekame marinuotis valandą.
- Dubenėlyje sumaišome griežinėliais supjaustytus raudoną svogūną ir pusę raudonos čili kartu su vienos žaliosios citrinos sultimis. Paliekame šaldytuve apie valandą.
- Į indą dedame chapati ingredientus ir viską išmaišę minkome iki vientiso rutulio - kad jis susikabintų, bet ne daugiau.
- Dedame tešlą į indą ir užkloję drėgnu virtuvės rankšluosčiu paliekame pastovėti 30 minučių kambario temperatūroje.
- Praėjus laikui išverčiame tešlą ant švaraus paviršiaus ir minkome apie 5 minutes, kad chapati tešla būtų elastinga.
- Tešlą suformuojame į paiilgą ritinį ir supjaustome į 4 gabalėlius (~3 cm pločio).
- Tarp delnų susukame iš kiekvieno gabalėlio rutuliuką ir iš jo iškočiojame chapati.
- Smulkia tarka sutarkuojame agurką ir dubenėlyje sumaišome su jogurtu, citrina, druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
- Kai jau viskas pasiruošta galima atsipalaiduoti ir viską nešti į lauką. Ant grotelių dėkite vištieną ir kepkite apie 10-15 minučių. Tada dėkite chapati ir kepkite kol apskrus iš abiejų pusių.
Valgome su salotų lapais, jogurtiniu padažu, marinuotais svogūnais. Užbarstome kalendrų.
Skanaus!