Juodieji serbentai, porto vynas jau senokai sukosi mano galvoje kartu su antiena. Tymo turguje nusipirkau gražuolę romaninę salotą, kvepiančių mėtų ir galutinai susidėliojo šis patiekalas.
- 2 antienos krūtinėlės
- 2 arbat.š. grūstų pankolio sėklų
- druskos, pipirų
- extra virgin alyvuogių aliejaus
- 60g bulgur
- 30g šviežių mėtų
- druskos, pipirų
- extra virgin alyvuogių aliejaus
- 200ml porto
- 1 apelsino sultys
- 50g šviežių juodųjų serbentų
- 20g sviesto
- 1 didelė romaninė salota arba 2 mažesnės (apie 200g)
- Anties krūtinėlių odelę įpjauname įstraižai, užbarstome grūstomis pankolio sėklomis, druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, šlakelis extra virgin alyvuogių aliejaus ir viską tolygiai paskirstome rankomis.
- Bulgur užpilame verdančiu vandeniu ir uždengiame dangčiu paliekame 15 minučių. Susipjaustome mėtas ir sumaišome su išbrinkusiu bulgur, pora šaukštų extra virgin alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais.
- Į nedidelį puodą pilame porto vyną ir apelsino sultis ir verdame kol skysčio sumažėja per pusę,tada dedame sviesto, jam ištirpus sudedame juoduosius serbentus ir dar 5 minutes paverdame.
- Įkaitiname grill keptuvę ir jai įkaitus dedame anties krūtinėles odele žemyn ir kepame pavartydami uždėję lakštą kepimo popieriaus ir ką nors sunkaus ant viršaus, kad tolygiau iškeptų, ištekėtų maksimaliai taukų ir odelė būtų apskrudusi ir traški. Kepame 12-15 minučių vartant. Iškepus dedame į lėkštę ir uždengiame folija.
- Į tą pačią keptuvę įpilame šlakelį extra virgin alyvuogių aliejaus ir kelias minutes kepame romaninės salotos lapus.
- Į lėkštę dedame mėtų bulgur, tuomet grilintus romaninės salotos lapus ir ant viršaus supjaustytą anties krūtinėlę. Šalia pilame juodųjų serbentų ir porto vyno padažą.
Skanaus!