Morku pyrago flapjack saldinti datulėmis ir medumi, su graikiniais riešutais ir moliūgų sėklomis tekstūrai paįvairinti, drėgnumo suteikiančiomis morkomis ir obuoliais, kvepiantys cinamonu ir apelsinais.
Taip pat reikės 15 × 30 cm kepimo skardos.
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.
Į didelį trintuvo indą dedame 55 g avižinių dribsnių, sumalame iki miltų birumo ir perpilame į didelį dubenį.
Datules sutriname iki vientisos masės. Dedame į indą su avižiniais miltais.
Peiliu supjaustome graikinius riešutus ir suberiame
į indą su avižiniais miltais ir datulių karamele. Sudedame likusius avižinius dribsnius, moliūgų sėklas, medų ir cinamoną. Įtarkuojame morką ir obuolį.
Nedideliame puode išlydome kokosų aliejų ir pilame
į indą su visais ingredientais. Įtarkuojame apelsino žievelę, įpilame 2 šaukštus šviežių apelsinų sulčių. Rankomis viską gerai išmaišome. Jei reikia, pilame dar vieną šaukštą apelsinų sulčių.
Batonėlių masę sudedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 30–35 minutes. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti, tik tada pjaustome. Laikome kambario temperatūroje sandarioje dėžutėje. Rekomenduojame suvartoti per 4 dienas.
- 135 g avižinių dribsnių
- 50 g graikinių riešutų
- 40 g moliūgų sėklų
- 50 g nerafinuoto kokosų aliejaus
- 160 g Medjool datulių (be kauliukų)
- 3 šaukštų medaus
- 80 g morkų
- 65 g obuolių
- 1 apelsino
- 3⁄4 arb. š. cinamono
Taip pat reikės 15 × 30 cm kepimo skardos.
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.
Į didelį trintuvo indą dedame 55 g avižinių dribsnių, sumalame iki miltų birumo ir perpilame į didelį dubenį.
Datules sutriname iki vientisos masės. Dedame į indą su avižiniais miltais.
Peiliu supjaustome graikinius riešutus ir suberiame
į indą su avižiniais miltais ir datulių karamele. Sudedame likusius avižinius dribsnius, moliūgų sėklas, medų ir cinamoną. Įtarkuojame morką ir obuolį.
Nedideliame puode išlydome kokosų aliejų ir pilame
į indą su visais ingredientais. Įtarkuojame apelsino žievelę, įpilame 2 šaukštus šviežių apelsinų sulčių. Rankomis viską gerai išmaišome. Jei reikia, pilame dar vieną šaukštą apelsinų sulčių.
Batonėlių masę sudedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 30–35 minutes. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti, tik tada pjaustome. Laikome kambario temperatūroje sandarioje dėžutėje. Rekomenduojame suvartoti per 4 dienas.