Trupininis pyragas su daug rabarbarų, obuolių, braškių, daug vanilės ir ledų. Karštas pyragas ir šalti ledai yra nuginkluojantis derinys.
Pyrago įdarui
- 300g rabarbarų
- 200g šaldytų braškių
- 200g obuolių
- 150g rudojo cukraus
- 2 arb. š. vanilės pastos
Trupiniams
- 150g kvietinių miltų
- 75g migdolų miltų
- 75g rudojo cukraus
- 150g sviesto
- žiupsnelis druskos
Vanilinių ledų
Naudojau šiek tiek platėjantį keraminį kepimo indą – 20cm dugno skersmuo, 25cm viršaus skersmuo ir 4,5 cm aukštis.
- Atšildome braškes ir paliekame sietelyje, kad būtų kuo mažiau skysčio.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių be vėjelio.
- Susismulkiname rabarbarus, obuolį ir braškes.
- Sumaišome rabarbarus, obuolį, braškes su cukrumi ir vanilės pasta. Gerai išmaišome ir sudedame į apvalų keramikinį indą.
- Į dubenį beriame miltus, migdolų miltus, cukrų ir druską - gerai išmaišome.
- Sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir triname pirštais kartu su miltų mišiniu kol nebelieka sviesto gabaliukų. Beriame ant įdaro ir išlyginame.
- Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 40min.
- Iškepus skaniausia valgyti karštą su vaniliniais ledais.