Minkšti sausainiai su žemės riešutų sviestu ir miso pasta kuri ne tik priduoda skonio bet ir suteikia sūrumo.
- 90 g šviesaus muscovado cukraus
- 25 g balto cukraus
- 125 g miltų
- 75 g crunchy žemės riešutų sviesto
- 45 g šviesios miso pastos
- 70 g sviesto (kambario temperatūros)
- 2 kiaušinių trynių
- 1 tsp vanilės pastos arba ekstrakto
- 1/4 arb. š. kepimo miltelių
- 1/2 arb. š. valg. sodos
- 70 g šokolado (balto arba juodo arba mix)*
- 30 g kepintų ir sūdytų žemės riešutų
*Jei naudosite baltą šokoladą, rinkitės pigesnį, nes organiškuose šokoladuose dažnai esamas kakavos sviestas nesilydo.
- Dideliame dubenyje mediniu šaukštu išsukame sviestą, miso pastą, žemės riešutų sviestą ir cukrų kol gausime vientisą masę.
- Dedame kiaušininių trynius ir vėl išmaišome, kartu su vanilės pasta.
- Kitame dubenyje išmaišome sausus ingredientus ir per kelis kartus išsijojame į sviestą su cukrumi. Išmaišome kol gausime vientisą masę.
- Riešutus ir šokoladą stambiai supjaustome ir įmaišome į sausainių tešlą.
- Sausainius sukame į 50g rutuliukus ir dedame į šaldymo kamerą valandai arba per naktį (sausainius taip galite laikyti mėnesį).
- Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių, su ventiliatoriumi.
- Sausainius dedame ant kepimos skardos išklotos kepimo popieriumi. Tarp sausainių paliekame 5-6 cm tarpus. Kepame 12 min. Leidžiame atvėsti kad sausainiai sutvirtėtų prieš valgant.