Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Miso, žemės riešutų sausainiai su šokoladu

Minkšti sausainiai su žemės riešutų sviestu ir miso pasta kuri ne tik priduoda skonio bet ir suteikia sūrumo.
  • 90 g šviesaus muscovado cukraus
  • 25 g balto cukraus
  • 125 g miltų
  • 75 g crunchy žemės riešutų sviesto
  • 45 g šviesios miso pastos
  • 70 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 2 kiaušinių trynių
  • 1 tsp vanilės pastos arba ekstrakto
  • 1/4 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/2 arb. š. valg. sodos
  • 70 g šokolado (balto arba juodo arba mix)*
  • 30 g kepintų ir sūdytų žemės riešutų

*Jei naudosite baltą šokoladą, rinkitės pigesnį, nes organiškuose šokoladuose dažnai esamas kakavos sviestas nesilydo.

  1. Dideliame dubenyje mediniu šaukštu išsukame sviestą, miso pastą, žemės riešutų sviestą ir cukrų kol gausime vientisą masę.
  2. Dedame kiaušininių trynius ir vėl išmaišome, kartu su vanilės pasta.
  3. Kitame dubenyje išmaišome sausus ingredientus ir per kelis kartus išsijojame į sviestą su cukrumi. Išmaišome kol gausime vientisą masę.
  4. Riešutus ir šokoladą stambiai supjaustome ir įmaišome į sausainių tešlą.
  5. Sausainius sukame į 50g rutuliukus ir dedame į šaldymo kamerą valandai arba per naktį (sausainius taip galite laikyti mėnesį).
  6. Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių, su ventiliatoriumi.
  7. Sausainius dedame ant kepimos skardos išklotos kepimo popieriumi. Tarp sausainių paliekame 5-6 cm tarpus. Kepame 12 min. Leidžiame atvėsti kad sausainiai sutvirtėtų prieš valgant.