Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Smidrai, miso ir kiaušiniai

Kai pabaigėm knygą, mūsų knygos dizainerė mane nusivedė valgyti ramen. Atsimenu kad nenorėjau eit, nes tuo metu dariau savo mėnesinį išsivalymą nuo mėsos. Bet kaip gerai kad aš ten nuėjau, nes pagaliau paragavus vegetariško ramen likau šoke. Tuo metu net nesupratau iš ko ten viskas padaryta, kol pati nepradėjau ekperimentuoti su miso. Tai va kai padariau šį padažą, skoniu nukeliavau atgal į tą mažą ramen vietą mažoje Londono gatvelėje.

  • 30 g baltos miso pastos (white miso paste)
  • 20 g medaus
  • 45 g sviesto
  • 1 cm imbiero
  • 1 arb. š. sezamo aliejaus
  • Ryšulėlio smidrų
  • 2 kiaušinių
  • 1 arb. š. sezamo sėklų
  • 1 valg. š. ryžių
  1. Sutarkuojame imbierą ir pakepiname mažame puode and aliejaus (pilu 1/2 arb. š.). Į tą patį puodą dedame miso, medų, 75 ml vandens ir sezamo aliejų, viską maišydama kaitiname (svarbu neužvirti). Po truputėlį vis maišydami dedame sviestą. Paliekame atvėsti kol prireiks.
  2. Į sausą keptuvę dedame šaukštą ryžių ir kaitiname apie 4 minutes vis maišydami kol apskrus. Sutriname grūstuvėje iki miltų.
  3. Dideliame puode užverdame daug vandens, ir atsargiai su šaukštu dedame kambario temperatūros kiaušinius, sumažiname ugnį ir verdame 6,5 - 7 minutes priklausomai nuo kiaušinių dydžio (mano buvo pakankamai dideli tai aš viriau 7 minutes). Dedame į šaltą vandenį 2 minutėmis.
  4. Tuo pačiu metu kai verdame kiaušinius ant garų išverdame smidrus. As mėgstu smidrams naudot garų puodą (3-4 minutes) bet jūs galite naudoti savo metodą, net ir kepti orkaitėje.
  5. Padažą pašildome, pilame į dubenį, dedame smidrus. Nulupame kiaušinius, perpjauname per pusę ir dedame kartu su smidrais. Užbarstome ryžiais dėl tekstūros ir sezamo sėklomis.