Ridikų sezonas prasidėjo ir man vis norisi ko nors įdomaus su jais. Šį kartą valgėme su granatų melasomis, mėtomis, sezamo sėklomis ir skrudinta sourdough duona.
- 6-8 didesnių ridikų
- 1 valg. š. tyro alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. raudono vyno acto
- 1 valg. š. granatų melasos
- Saujos mėtų (1 valg. š. jau susmulkintų mėtų + jaunų lapelių papuošimui)
- 2 svogūnų laiškų
- Šaukštas sezamų sėklų
- Druska (mes naudojame maldon druskos dribsnius)
- Susmulkiname mėtas ir triname grūstuvėje kartu su vyno actu, granatų melasa ir alyvuogių aliejumi. Pagal skonį dedame druskos. Jaunus mėtų lapelius atidedame, nes jais puošime lėkštę. Paruoštą padažą pilame į lėkštę ir paskirstome.
- Smulkiai supjaustome svogūnų laiškus.
- Labai plonais griežinėliais supjaustome ridikus. Išdeliojame ratu ant padažo. Viršų apšlakstome alyvuogių aliejumi, dedame svogūnų laiškus, mėtas, užbarstome sezamo sėklomis. Papildomai, dedame druskos.