Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

TAIP PAT DIRBSIME IR GRUODŽIO 23d. (pirmadienį) - GALIMA NE TIK ATSIIMTI DESERTUS, BET TURĖSIME IR VITRINOSE PASIRINKTI VIETOJE, TAIP PAT VIRTUVĖ DIRBS ĮPRASTAI - SERVIRUOSIME IR PUSRYČIUS, IR PIETUS

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - sausio 27-29d. Vilniuje ir 30d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Rūkyto varškės sūrio ir pomidorų tarta

Puiki tarta su rūkyta varškės sūriu - su vienu ingredientu gavome labai daug skonio – ir dūmo, ir varškės, ir česnako. Kadangi jis yra sūrus, tai įdarui net druskos nereikėjo.

8 PORCIJOS

Tešlai

  • 180g kvietinių miltų
  • 90g minkšto sviesto
  • 2 kiaušinio tryniai
  • 1 arb.š. cukraus
  • Žiupsnis druskos
  • 2 šaukštai ledinio vandens

Įdarui

  • 5 kumato pomidorai (~ 300g)
  • 1 kiaušinis
  • 2 kiaušinio tryniai
  • 100ml pieno
  • 75g rūkyto varškės sūrio + 25g papuošimui

 

  1. Su mediniu šaukštu išsukame labai minkštą sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos iki purios masės. Įmaišome kiaušinių trynius, du šaukštus labai labai šalto vandens ir miltus. Suminkome į vieną rutulį – neperminkome, kai susikabina į vieną nebeminkome. Įpakuojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 3-4 valandos, kad pilnai sušaltų, geriausia per naktį.
  2. Tešlą iš šaldytuvo išimame prieš pusvalandį.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  4. Pomidorų kietąsias dalis išpjauname peiliu ir tada supjaustome.
  5. Lengvai sumaišome kiaušinį, trynius, pieną, 75g smulkiai supjaustytą rūkytą varškės sūrį.
  6. Praėjus pusvalandžiui tešlą šiek tiek paminkome tarp rankų, kol jinai taps kočiojama, bet ne per daug. Kočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Naudojame 24cm skersmens šone atsegamą formą. Padarome kelių cm aukščio kraštelį.
  7. Pilame įdarą, ant viršaus išdėliojame pomidorus ir juos apibarstome 25g smulkiai supjaustytu rūkytu varškės sūriu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 45 minutes.
  8. Iškepus leidžiame šiek tiek pravėsti, valgome šiltą. Skanus ir atvėsęs.