Meksikietiskos kesadilijos tai puiki vakarienė savaitės bėgyje - lengva, skanu ir neužtruksite ilgiau nei 20 minučių.
Dviem žmonėms reikės:
- 1 saldžios bulvės (apie 200g)
- 1/2 skardinės baltų pupelių
- 2 žaliosios citrinos
- 1 šaukštas chipotle padažo
- 50g olandiško sūrio
- 1 avokado
- natūralaus jogurto
- 4 tortilijų
- druska, pipirai
- extra virgin alyvuogių aliejaus
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Smulkia tarka sutarkuojame saldžiąją bulvę.
- Įkaitiname keptuvę, pilame šaukštą aliejaus ir dedame saldžias bulves. Kepame ant vidutines ugnies apie 4-5 minutes.
- Kai bulvės jau minkštos, dedame šaukšta chipotles padažo ir išspaudžiame pusę žaliosios citrinos. Paliekame ant mažos ugnies.
- Į smuklintuvą ar blenderį dedame pupeles ir išspaudžiame pusę žaliosios citrinos. Viską sumalame iki vientisos masės.
- Sudedame keptas bulves. Dar kelis kartus pasukame, kad viskas susimaišytų. Dedame druskos ir pipirų.
- Sutarkuojame sūrį. Imame vieną tortiliją, ant jos užtepame pusę saldžių bulvių ir pupelių masės, užbarstome tarkuoto sūrio ir dedame kitą tortiliją ant viršaus. Paspaudžiame ir dedame į įkaitintą keptuvę.
- Kepame apie 3-4 minutes ant vidutinės ugnies. Svarbu apversti kad abi pusės būtų apskrudusius. Laikome šiltoje orkaitėje. Viską pakartojame su likusiomis tortilijomis.
- Kol tortilijos kepa, šakute susmulkiname avokadą, išspaudžiame pusę žaliosios citrinos ir dedame druskos, pipiru pagal skonį.
- Į dubenėlį dedame jogurtą ir įmaišome truputėlį chipotle padažo. Viską dedame ant stalo. Jei turite galite valgyti su habanero ar tabasco padažu, bet nebūtina.
Skanaus!