Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Saldžių bulvių ir chipotle kesadilijos

Meksikietiskos kesadilijos tai puiki vakarienė savaitės bėgyje - lengva, skanu ir neužtruksite ilgiau nei 20 minučių.

Dviem žmonėms reikės:

  • 1 saldžios bulvės (apie 200g)
  • 1/2 skardinės baltų pupelių
  • 2 žaliosios citrinos
  • 1 šaukštas chipotle padažo
  • 50g olandiško sūrio
  • 1 avokado
  • natūralaus jogurto
  • 4 tortilijų
  • druska, pipirai
  • extra virgin alyvuogių aliejaus
  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Smulkia tarka sutarkuojame saldžiąją bulvę.
  3. Įkaitiname keptuvę, pilame šaukštą aliejaus ir dedame saldžias bulves. Kepame ant vidutines ugnies apie 4-5 minutes.
  4. Kai bulvės jau minkštos, dedame šaukšta chipotles padažo ir išspaudžiame pusę žaliosios citrinos. Paliekame ant mažos ugnies.
  5. Į smuklintuvą ar blenderį dedame pupeles ir išspaudžiame pusę žaliosios citrinos. Viską sumalame iki vientisos masės.
  6. Sudedame keptas bulves. Dar kelis kartus pasukame, kad viskas susimaišytų. Dedame druskos ir pipirų.
  7. Sutarkuojame sūrį. Imame vieną tortiliją, ant jos užtepame pusę saldžių bulvių ir pupelių masės, užbarstome tarkuoto sūrio ir dedame kitą tortiliją ant viršaus. Paspaudžiame ir dedame į įkaitintą keptuvę.
  8. Kepame apie 3-4 minutes ant vidutinės ugnies. Svarbu apversti kad abi pusės būtų apskrudusius. Laikome šiltoje orkaitėje. Viską pakartojame su likusiomis tortilijomis.
  9. Kol tortilijos kepa, šakute susmulkiname avokadą, išspaudžiame pusę žaliosios citrinos  ir dedame druskos, pipiru pagal skonį.
  10. Į dubenėlį dedame jogurtą ir įmaišome truputėlį chipotle padažo. Viską dedame ant stalo. Jei turite galite valgyti su habanero ar tabasco padažu, bet nebūtina.

Skanaus!