Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Tapas

Šiuos tapas gaminome dviese, kuomet susitikome švenčių proga tėvų namuose. Idealus variantas kuomet svečių daugiau nei vietos prie stalo.

  • Krevetės su mango padažu
  • Jautienos carpaccio su rukola ir parmezanu
  • Jautienos steikas su piquillo ir kapariu
  • Lašišos gravlax su burokėliais ir pankoliu
  • Baklažanas su granatu, petražolėmis ir mėtomis
  • Skrudintas kalafijoras su piquillo padažu

Kartu pateikite saliamio, vytinto kumpio, sūrių, alyvuogių aliejaus su balzamiko actu ir ciabatą arba bagetę.

Krevetės su mango padažu

15 žalių krevečių, 1 mangas, 2 žaliosios citrinos, 1 skiltelė česnako, ½ čili, ½ arbat. š. kumino, ½ arbat. š. ciberžolės, druska, pipirai, extra virgin alyvuogių aliejaus.

Išdarinėkite krevetes, labai svarbu išpjauti juodus siūlus iš krevetės nugaros ir priekio. Nuplauti ir gerai nusausinti. Užtarkuoti 1 žaliosios citrinos žievelę, užberti druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Į blenderį sudėti nuluptą mango, česnaką, čili, kuminą ir ciberžolę, išspausti žaliosios citrinos sultis (ragaukite ir pradžiai išspauskite vieną) – viską sutrinti iki vientisos masės.

Krevetes apšlakstykite extra virgin alyvuogių aliejumi ir užmaukite ant iešmelių. Patikrinkite ar iešmeliai telpa į keptuvę, jeigu ne – patrumpinkite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje 2-3 minutes.

Jautienos carpaccio

8cm jautienos file, rukola, parmezanas, druska, pipirai, extra virgin alyvuogių aliejaus.

Iš šaldytuvo mėsą išimkite tik prieš pjaustymą. Prieš tai pasiruoškite labai aštrų didelį peilį, maistinę plėvelę ir vidutinio dydžio puodą su tvirtomis rankenomis.

Išsitieskite 60cm maistinės plėvelės, į ją dėkite atpjautą mėsos gabaliuką ir uždenkite kita puse maistinės plevelės, kad mėsa būtų centre. Tada dėkite puodą ant viršaus ir įsikibę už rankenų spauskite kiek turite jėgų, tada apverskite mėsą, esančią maistinėje plėvelėje ir vėl spauskite kol mėsa bus labai plona. Atsargiai išimkite mėsą iš plėvelės ir dėkite į lėkštę. Taip pakartokite daug kartų.

Ant mėsos užberkite druskos, užtarkuokite šviežiai maltų juodųjų pipirų, šlakelis extra virgin alyvuogių aliejaus.

Serviruokite su rukola ir parmezanu. Parmezanui smulkinti panaudokite bulvių skustuką.

Jautienos steikas su piquillo ir kapariu

1 brandintos jautienos steikas, 2 piquillo (kepta ir marinuota paprika), kapariai, druska, pipirai, extra virgin alyvuogių aliejaus.

Įkaitinkite keptuvę kad rūktų dūmai. Steiką apšlakstykite extra virgin alyvuogių aliejumi ir kepkite po 2 min. iš abiejų pusių. Išėmus užbarstykite druska ir pipirai. 5 minutes leiskite pastovėti.

Susismulkinkite papriką reikiamo dydžio kvadratėliais. Susipjaustykite steiką ir sumaukite ant iešmelio kartu su paprika ir kapariu.

Lašišos gravlax su burokėliais ir pankoliu

0,5kg lašišos, 100g šviežių burokėlių, 1/2 šaukštas pankolio sėklų, 150g rupios druskos, 35g rudojo cukraus, 40ml degtinės.

Visus ingridientus, išskyrus lašišą, susmulkinti iki vientisos masės. Lašišos file oda į apačią įdėkite į stiklinį arba keramikinį indą. Gauta burokėlių mase uždengti lašišos file iš viršaus, tuomet uždengti kepimo popieriumi ir maistine plėvele. Paslėgus dėti į šaldytuvą 24-48val. Praėjus numatytui laikui - nuplauti burokėlių masę nuo lašišos ir gerai nusausinti.

Baklažanas su granatu, petražolėmis ir mėtomis

2 baklažanai, 1/4 granato, 15g petražolių, 10g mėtų, 1 česnako skiltelė, 1 arbat.š. granatų melasos, druska, pipirai, extra virgin alyvuogių aliejaus.

1 baklažaną supjaustyti paiilgomis juostelėmis - į jas suksime įdarą. Kitą baklažaną supjaustyti nedideliais (5mm) kubeliais. Kubelius gerai apkepinti extra virgin alyvuogių aliejuje.

Į indą sudėti susmulkintas petražoles ir mėtas, granato sėklas, šiek tiek druskos ir pipirų bei granatų melasą - viską gerai išmaišyti. Sudėti iškepusius baklažano kubelius ir dar kartą gerai išmaišyti.

Baklažanų paiilgas juosteles šiek tiek apšlakstykite extra virgin alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais ir kepti keptuvėje, kol iš abiejų pusių apskrus, tik ne per daug kad nesukietėtų.

Įdarą susukti į apkeptas baklažano juosteles.

Skrudintas kalafijoras su piquillo padažu

300g kalafijoro, 1 kiaušinis, miltų, džiuvėsėlių, aliejaus skrudinimui,  100g piquillo (kepta ir marinuota paprika), 100g konservuotų pomidorų be odelių, 1 arbat.š. raudonojo vyno acto, 50ml baltojo vyno, 1/2 arbat.š. cukraus, druska, pipirai, extra virgin alyvuogių aliejaus.

Kalafijorus susmulkiname nedideliais žiedynais. Apvoliojame miltuose, tuomet pamirkome išplaktame kiaušinyje ir apvoliojame džiuvėsėliuose. Taip paruoštus kalafijorus dedame į šaldytuvą.

Įkaitiname keptuvę ir įpilame šiek tiek extra virgin alyvuogių aliejaus ir apie 10min. patroškiname piquillo su pomidorais, vynu ir vyno actu, įberiame šiek tiek cukraus, druskos ir pipirų. Viską sutrinam iki vientisos masės.

Įkaitiname aliejų puode ir apskrudiname kalafijorus. Išėmus užbarstome druskos ir pipirų.