Ši brusketa su taure tinkamai atšaldyto baltojo vyno taure yra tas derinys, kuris tobulai pradeda vakarą. Minkšta mocarela, traški ciabata, apelsino sultimis grazūruotas šparagas ir susipynę baziliko, mėtų ir meškinio česnako aromatai. Nedarykite nuolaidų skoniui ir naudokite tikrą mocarelą, o ne prastas kopijas. Tikra mocarela yra gaminama iš buivolių pieno ir labai skiriasi tiek vaizdu, tiek ir skoniu nuo kopijų.
- 200g buivolių pieno mocarelos (mozzarella di bufala)
- 7 šparagai
- 30g baziliko
- 15g meškinių česnakų
- 15g mėtų
- 1 apelsinas
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 1 nedidelės ciabatos
- extra virgin alyvuogių aliejaus
- druska,pipirai
- Grill keptuvėje arba orkaitėje apskrudiname iš abiejų pusių riekelėmis supjaustytą ciabatą.
- Smulkiai susmulkiname mėtas, meškinius česnakus ir bazilikus. Juos dedame į lėkštę (užpildome pusę lėkštės). Kubeliais supjaustome mocarelą ir dedame į kitą lėkštės pusę. Ant lėkštėje esančių produktų užbarstome šiek tiek druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, užtarkuojame apelsino žievelę.
- Į švarų dubenėlį išspaudžiame 2 šaukštus apelsino sulčių, tiek pat citrinos sulčių ir 3 šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus ir išmaišome.
- Švariai nuplautus ir nusausintus šparagus perlaužiame ir nulūžusią apatinę dalį išmetame arba panaudojame virdami sultinį.
- Liko sukonstruoti brusketą, tik tai reikia daryti prieš patiekiant.
- Įkaitiname grill keptuvę, įpilame šlakelį extra virgin alyvuogių aliejaus ir 2 minutes kepame šparagus, išspaudžiame likusio apelsino sultis, pakratome šparagus keptuvėje, šiek tiek druskos ir dar 1 minutė ir šparagai paruošti.
- Ant ciabatos klojame sluoksnį susmulkintų prieskoninių žolelių. Patogiausia iš karto padaryti su visomis riekelėmis. Tada dedame moracelos kubelius ir galiausiai papuošiame šparagu. Valgyti iš karto. Jeigu ilgai laikysite ciabata praras savo traškumą.
Skanaus!