Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis - sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - spalio 14-16d. Vilniuje ir 17d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Traški kiniška jautiena

Šis receptas patiks visiems kas mėgsta lipnią, šiek tiek saldesnę jautieną, su traškiais azijietiškais agurkais ir pilno grūdo ryžiais. 

2 PORCIJOS

Jautienai reikės

  • 200 g jautienos steak (mes naudojam Hanger steak nes tai kur kas pigiau) 
  • 2 šaukštai krakmolo
  • 1 didesnė morka
  • 3 svogūnų laiškai
  • 1/2 čili
  • 4 cm imbiero šaknies
  • 2 česnako skiltelių
  • 3 valg. š. sojos 
  • 2 valg. š. ryžių acto
  • 1 arb. š. sezamų aliejaus
  • 1.5 arb. š. medaus
  • Maža stiklinė pilno grūdo ryžių

Agurkams 

  • 2 maži agurkai
  • 2 valg. š. sojos 
  • 1 valg. š. ryžių acto
  • 0.5 arb. š. sezamų aliejaus
  • 1 arb. š. medaus
  • 1 arb. š. sezamų sėklų (nebūtina)
  1. Pirmiausia plonais griežinėliais supjaustome agurkus. 
  2. Į atskirą dubenėlį pilame visus ingredientus reikalingus agurkų marinatui ir gerai išmaišome nes svarbu kad medus ištirptų. Padažą pilame ant agurkų ir laikome kambario temperatūroje. 
  3. Šiaudeliais supjaustome morką.
  4. Smulkiai supjaustome imbierą, čili, česnaką ir baltą svogūnų dalį. Papuošimui, žalius svogūnų laiškų lapus pjauname išilgai ir susmulkiname kaip nuotraukoje.
  5. Į atskirą dubenėlį pilame soją, ryžių actą, sezamų aliejų ir dedame medų. Gerai išmaišome.
  6. Jautienos steiką supjaustome pailgomis juostelėmis. Beriame druskos ir pipirų. Jautieną perkeliame į dubenį su krakmolu. Išmaišome nes svarbu kad krakmolu pasidengtų kiekviena jautienos juostelė.
  7. Įkaitiname aliejų keptuvėje. Jei norite traškios jautienos, aliejaus pilame daugiau ir per kelis kartus kepame jautienos juosteles kol apskrus. Svarbu nesudėti visko tuo pačiu metu nes jautiena neapskrus. Apskrudusią jautieną perkeliame į lekštę išklotą virtuviniu popieriumi. 
  8. Iš keptuvės pašaliname aliejų, nes daržovėm kepti jo reikia labai mažai. Dedame susmulkintą imbierą, česnaką, čili, svogūnų laiškus (tik baltą dalį), morką ir kepame pamaišydami 2-3 minutes. Dedame jautiena ir kepame dar vieną minutę. Pilame padažą. Gerai išmaišome. 
  9. Paskirtome i du dubenėlius, dedame agurkus, paruoštus žalius svogūnų laiškus ir sezamų sėklas jei naudojate.
  10. Patiekiame su pilno grūdo ryžiais. 

 

MAŽAS PATARIMAS. Visada pilno grūdo ryžius gaminu taip pat. Dviem žmonėm į mažą puodą dedu mažą stiklinę ryžių, druskos ir 1.8 stiklinės vandens. Užvirus, sumažinu ugnį iki minimalios, dedu dangtį ir verdu kol visas vanduo išgaruos. Svarbu nekilnoti dangčio ir jokiais būdais ryžių nemaišyti. Po 30 min. patikrinkite, jei vandens jau nebėra nuimkite dangtį ir ryžius pakedenkite šakute.