Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Kokosinis curry su citrinžole, baklažanais ir mango salotomis

Prieš kelis mėnesius uždaviau sau iššūkį - tapti vegetare. Ne visam, bet 6 savaitėm. Tai dariau nes buvau aptingusi. Pastebėdavau kad kiekvieną dieną valgau žuvį ar mėsą, kai prieš tai buvau įpratusi prie gyvenimo be mėsos ar žuvies savaitės begyje. Norėjau sugrižti į savo ‘Flexible vegetarian’ rutiną. 

Sekėsi puikiai - atradau naujus derinius, į savaitinį meniu vėl įsileidau daug veganinių patiekalų. Iš naujo atradau savo mylimą indišką ir azijietišką virtuvę. Bet nemeluosiu, savaitgaliais buvo labai sunku, vis norėdavau kažko labiau special, tikro 'show stopper'. Ieškojau patiekalų kurie ir man ir Alex suteiktų laimės. Šis curry būtent toks! 

Curry

  • 1 didesnis baklažanas
  • 2 valg. š. palmių cukraus* (arba 2.5 valg. š. medaus)
  • 4 valg. š. žuvies padažo (fish sauce)
  • 4 žvaigždanyžiai
  • 1 kokosų pieno skardinė
  • Sauja špinatų
  • 1 žalioji citrina

Curry pastai

  • 4 citrinžolės
  • 15 g cesnako
  • 2 šalotiniai svogūnai (apie 80g)
  • 20g ciberžolės arba 1 arb. š. ciberžolės prieskonių
  • 1 arb. š. čili dribsnių
  • 25g imbiero
  • 50 g žemės riešutų (be odeliu)

Salotoms

  • 1 mangas (ne pilnai prinokęs)
  • 1 mažas agurkas
  • Kalendros
  • 1/2 čili
  • 1 žalioji citrina
  • Sezamų sėklų (nebūtina)

Pateikimui

  • Kalendros
  • 2 svogūnų laiškai
  • Čili
  • 1 žalioji citrina
  • Maža stiklinė pilno grūdo ryžių
  • Maža sauja kepintų anakardžių (nebūtina)

*Palmių cukrus skiriasi nuo kokosų cukraus. Jei tokio nerandate, dėkite medų arba šviesų muskavadų cukrų.

  1. Šalotinius svogūnus, imbierą, česnaką ir šviežią ciberžolę supjaustome į kelias dalis ir dedame į trintuvo indą. Jei nerandate šviežios ciberžolės į trintuvą dedame 1 arb. š. ciberžolės prieskonių.
  2. Nuo citrinžolės pašaliname pirmą sluoksnį, kuris yra labai kietas (neišmeskite nes jį galime dėti į vandenį su ryžiais). Likusią vidaus dalį smulkiai supjaustome ir dedame į trintuvo indą. 
  3. Sausoje keptuvėje pakepiname žemės riešutus ir dedame į trintuvo indą su kitais ingredientais.
  4. Dedame čili dribsnius, pilame 6 šaukštus vandens ir viską triname iki vientisos masės.
  5. Į didesnę keptuvę arba 'wok' pilame aliejaus, įkaitiname ir dedame paruoštą curry pastą. Kepame, vis maišydami apie 2-3 minutes. 
  6. Po kelių minučių pilame kokosų pieną, dedame žuvies padažą, žvaigždanyžius, cukrų arba medų ir stambiais kubeliais supjaustytą baklažaną.
  7. Sumažinus ugnį, uždengiam dangtį ir ant mažos ugnies kepame 20-30 minučių arba kol baklažanas bus minkštas.
  8. Po 20 minučių patikriname curry ir jei labai skystas galite padidinti ugnį ir tokiu būdu padažas sutirštės. Pagal skonį dedame druskos , išspaudžiame žaliosios citrinos sultis ir dedame špinatus. Išmaišome ir paliekame 2 min. pastovėti.
  9. Salotoms šiaudeliais supjaustome mangą ir augurką (agurko minkštos dalies su sėklomis nenaudojame). 
  10. Smulkiai supjaustome čili ir kalendrą. Dedame su mangais ir agurkais ir viską išmaišome. Išspaudžiame žaliosios citrinos sultis ir užbarstome sezamų sėklų jei naudojate.
  11. Žalius svogūnų laiškų lapus pjauname išilgai ir susmulkiname.
  12. Curry patiekiame su pilno grūdo ryžiais, smulkintomis kalendromis, čili, svogūnų laiškais, žaliomis citrinomis ir anakardžiais. 

MAŽAS PATARIMAS. Visada pilno grūdo ryžius gaminu taip pat. Dviem žmonėm į mažą puodą dedu mažą stiklinę ryžių, druskos ir 1.8 stiklinės vandens. Užvirus, sumažinu ugnį iki minimalios, dedu dangtį ir verdu kol visas vanduo išgaruos. Svarbu nekilnoti dangčio ir jokiais būdais ryžių nemaišyti. Po 30 min. patikrinkite, jei vandens jau nebėra nuimkite dangtį ir ryžius pakedenkite šakute.