Puiki alternatyva šašlykams artėjančiam savaitgaliui. Keptas panyro sūris su mangais, kuminu, ciberžole, kardamonais, imbieru, marinuotais mangais ir namine indiška roti duona. Kas gali būti geriau?
Reikės
Marinuotiems mangams
- 100 ml baltojo vyno acto
- 1 žaliosios citrinos (žievelės)
- 1 skiltelės česnako
- 1/2 čili
- 1 mango
- 1/4 raudono svogūno
- 1 šaukšto medaus
Panyrui
- 1 mango
- 1 žaliosios citrinos
- 1 arb.š. kumino
- 1/2 arb.š. ciberžolės
- 2 žaliųjų kardamonų
- 1/4 arb.š. čili dribsnių
- 1 cm šviežio imbiero
- 1 skiltelės česnako
- 200g panyro sūrio (Jei nerandate panyro galite naudoti halloumi)
- 1 arb.š. medaus
- Šviežios kalendros
- Druskos ir pipirų
Roti
- 150 g šviesių speltos miltų
- 75 ml drugno vandens (sumaišykite pusę verdančio ir pusę šalto vandens)
- 2 šaukštų aliejaus
- 1/2 arb.š. ciberžolės
- 1 arb.š. juodagrūdės (Nigella seeds) arba garstyčių sėklų (nebūtina jei neturite)
Procesas
Marinuoti mangai
- Į puodą pilame baltojo vyno actą, dedame česnako skiltelę, medų ir smulkia tarka nutarkuojame žaliosios citrinos žievelę. Užverdame ir paliekame atvėsti. Atvėsusį skystį pilame į mažą stiklainį ar indą kuris turi dangtelį.
- Plonais šiaudeliais supjaustome mangą, raudoną svogūną ir dedame į atvėsusį skystį. Smulkiai supjaustome čili ir dedame kartu. Viską išmaišę paliekame marinuotis ne mažiau nei 2 valandas.
Panyras
- Iš kardamonų išimame sėklas ir dedame į įkaitintą keptuvę kartu su kuminu ir čili dribsniais. Kaitiname kol atsiskleis prieskonių aromatas. Svarbu nesudeginti.
- Prieskonius sutriname grūstuve, beriame ciberžolę.
- Smulkia tarka sutarkuojame imbierą ir česnaką.
- Į didelį trintuvo indą dedame nuluptą mango, prieskonius, imbierą, česnaką, kalendros ryšelį. Smulkia tarka nutarkuojame žaliosios citrinos žievelę ir viską sukame iki vientisos masės. Dedame druskos ir pipirų pagal skonį.
- Panyrą supjaustome šiaudeliais, užpilame gautą marinatą ir paliekame marinuotis valandai.
- Prieš kepdami panyrą išimame ir nuvalome kuo daugiau marinato.
- Patį marinatą pilame į puodą, kartu su vienos žaliosios citrinos sultimis ir medumi. Verdame kol šiek tiek sutirštės. Gautą padažą sudedame į nedidelį dubenėlį ir dedame ant stalo.
- Į keptuvę pilame aliejų ir kepame panyrą kol apskrus. Panyrą galite kepti ir ant griliaus, tik siūlytume vietoj šiaudelių panyrą pjaustyti kubeliais ir sumauti ant nedidelių iešmelių.
Roti
- Į didelį indą beriame miltus, ciberžolę, šiek tiek druskos ir juodagrūdės arba garstyčių sėklas. Pilame 2 šaukštus aliejaus ir viską išmaišome. Pilame vandenį, išmaišome, ir viską verčiame ant miltais pabarstyto paviršiaus. Rankomis minkome kol gausime elastingą tešlą (užtruksime 3-5 minutes). Dedame į dubenį, prieš tai jį ištepę aliejų ir uždengiame rankšluosčiu, paliekame stovėti 30min.
- Rankomis iš tešlos suformuojame mažus kamuoliukus ir iš jų kočiojame 10 cm skermens skritulius.
- Įkaitiname keptuvę (turi būti labai karšta). Dedame roti ir kepame apie 2 minutes, arba kol apskrus iš abiejų pusių. Roti galite kepti ir ant griliaus.