Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis - sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - spalio 14-16d. Vilniuje ir 17d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Teriyaki lašiša su pak choi

Lašiša valgome išties labai dažnai savaitės bėgyje kai norisi kažko paprasto, nesudėtingo bet labai skanaus.

REIKĖS

Lašišai

  • 2 x 125 - 150 g lašišos file
  • 1 arb. š. medaus
  • 1 arb. š. čili džemo (nebūtina)
  • 1 arb. š. sezamų aliejaus
  • 1 valg. š. mirin
  • 2 valg. š. šviesaus (light) sojos padažo
  • 4 cm imbiero (2 arb. š. tarkuoto)

Priedams

  • Stiklinė jasmine ryžių (norisi lipnesnių ryžių, bet tiks ir paprasti balti)
  • 2 pundeliai pak choi (jei nerandate galite naudoti kininį kopūstą)
  • 1 arb. š. sezamų aliejaus
  • Sezamų sėklų
  1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių su vėjeliu.
  2. Ryžiams į puodą dedame stiklinę ryžių, pilame 1,5 stiklinės vandens, dedame druskos. Užverdame. Užvirus sumažiname ugnį iki visai mažos, uždedame dangtį ir verdame kol vanduo išgaruos. Išvirus uždedame švarų virtuvinį rankšluostį drėgmei sugerti.
  3. Lašišai dubenėlyje sumaišome visus ingredientus, įtarkuojame imbiero.
  4. Lašišą dedame į mažą indą kuris tinka dėti į orkaitę, ir užpilame marinatą.
  5. Kepame 10 min priklausomai nuo jūsų lašišos dydžio. Jei įsmeigus peilį į vidurį jis ištraukus šiltas lašiša jau yra iškepusi.
  6. Pak choi perpjauname išiilgai į 4-6 dalis ir verdame ant garų kelias minutes. Dedame į lekštę ir užpilame sezamo aliejaus, bei sezamų sėklų.
  7. Lašišai iškepus bus daug padažo inde kuriame kepėte, kuris puikiai derės su ryžiais ir pak choi.
  8. Jei mėgstate galite užbarstyti čili ar apšlakstyti lėkštę čili aliejumi.