Kai norim comfort food, bet be mėsos tai vis galvojam apie šį apkepą.
REIKĖS
- 2 baklažanų
- 600 g passata
- 1 svogūno
- 50 g parmezano
- 2 česnako skiltelių
- Pundelis šviežio čiobrelio
- 1 valg. balzamiko acto
- Žiupsnis cukraus
- 125 g mocarelos
- Rimta riekė sourdough arba ciabatta duonos
- Extra virgin olive oil
- Druska, pipirai
Priedai
- Rukola
- Pomidorų padažui smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką. Į keptuvę pilame aliejaus, įkaitiname ir dedame svogūnus. Kepame kol svogūnai suminkštės ir karamelizuosis. Dedame česnaką ir 1 arb. š. šviežio čiobrelio lapelių. Kepame dar 2-3 minutes. Pilame passata, dedame žiupsnį cukraus, druskos, pipirų, balzamiko acto, užkaitiname ir tada sumažinę ugnį dedame dangtį ir paliekame 10 minučių.
- Džiuvesėliams smulkiai supjaustome duoną. Į keptuvę pilame du šaukštus alyvuogių aliejaus, dedame skiltelę česnako, susmulkintą duona kartu su 1 arb. š. šviežio čiobrelio lapelių ir druska. Kepame kol duona bus pilnai apskrudusi.
- Baklažanus supjaustome į 0.5 cm skritulius. Įkaitiname keptuvę, kiekvieną baklažano skritulį apšklastome alyvuogių aliejumi ir kepame kol apskrus iš abiejų pusių. Tai darome per kelis kartus. Procesas ilgesnis bet rezultatas to vertas.
- Konstruojame apkepą. Dedame pomidorų padažą, tada baklažanus, tarkuotą parmezaną, plėšytą mocarelą ir tai kartojame kol baigsis ingredientai. Ant viršaus dedame pasidarytus džiuvesėlius ir dedame į ikaitintą orkaitę (190 laipsnių) 25 minutes.
- Išėmus iš orkaites leidžiame pastovėti 5 min. Valgome su rukola.