Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Šparagų rizotas su stracciatella

Šparagai tik prasideda ir visko norisi su jais. Kartu čia naudojame stracciatella, kuri rizotui duoda dar daugiau klampumo ir valgant jinai tiesiog tysta. Stracciatella yra labai minkštas sūris, pagamintas iš buivolių pieno ir jis naudojamas gaminant buratą - stracciatella tai yra tas minkštas ir kreminis buratos vidus.

Gaminant rizotą yra trys patys svarbiausi dalykai – eiliškumas, nuolatinis maišymas ir ryžių kokybė. Geras rizotas yra klampus, o ryžiai al dente. Tai vienas iš tų patiekalų nuo kurių negali atsitraukti gamindamas, bet pastangos atsiperka su pirmu kąsniu.

Jeigu norite gero rizoto, niekada nepirkite ryžių ant kurių parašyta Risotto rice, reikia ieškoti trijų ryžių rūšių, kurios tobulai tinka rizoto gamybai – Arborio, Carnaroli ir Vialone Nano.

  • 1 vidutinis svogūnas
  • 210g ryžių (Arborio, Carnaroli arba Vialone Nano)
  • apie 500ml daržovių sultinio
  • 150ml baltojo vyno
  • 70g parmezano
  • nedidelė sauja šparagų
  • 2 šaukštai stracciatella
  • 40g sviesto
  • extra virgin alyvuogių aliejaus
  • druska
  1. Smulkiai supjaustome svogūną. Svarbu supjaustyti ištikrųjų smulkiai, kad valgant rizotą svogūno nesimatytų.
  2. Paiimame puodą, įkaitiname, išlydome gabalėlį (20g) sviesto ir įpilame alyvuogių aliejaus – į įkaitintus riebalus dedame svogūną ir ant nedidelės ugnies kepame svogūną – jis turi kepti, ilgainiui tapti auksinės spalvos, bet jokiais būdais negali paruduoti. Kepame vis pamaišydami apie kokias 8 minutes.
  3. Susitarkuojame parmezaną.
  4. Į iškepusius svogūnus supilame ryžius, viską išmaišome ir pakepame kelias minutes. Padidiname kaitrą ir pilame vyną. Šiaip vyno reikia niekada gailėti, kuo daugiau įpilsi tuo bus skaniau.
  5. Nugariname vyną ir tuomet po truputį pilame sultinį ir maišome. Maišome visą laiką, kai ryžiai sugeria sultinį, vėl pilame ir vėl maišome ir taip 15-20min.
  6. Likus kelioms minutėms iki pabaigos dedame supjaustytus šparagus ir druskos.
  7. Kai ryžiai al dente nuiimam nuo ugnies, dedame 20g sviesto, stracciatella, parmezaną ir viską išmaišome, uždengiame ir leidžiame pastovėti 2-3min. Paragaujame ar užtenka druskos.
  8. Dedame į lėkštes ir dar užtarkuojame parmezano.