Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Itališkas jautienos kepsnys su rozmarinų padažu

Su kokybišku jautienos kepsniu susidraugavau jau palikus tėvų namus nes aš esu atėjus iš šeimos kur mama kepdavo karbonadus kol jie būdavo kieti, o tėtis visada šaukdavo nuo sofos kad reikia kepti 4 minutes max. Dar iki šiol prisimenu kai jau gyvendama Anglijoje su draugėm pirmą kartą nuėjom į naujai atsidariusį Jamie Oliver restoraną ir aš užsisakiau well done (gerai iškepusį) steak. Padavėja mandagiai bandė įsiūlyti medium (vidutinio kepimo), bet aš užtikrintai kartojau kad noriu tik gerai iškepusio kepsnio. Tik sutikus Alex viskas pradėjo keistis nes jis man vis siūlydavo paragauti savo kepsnio ir tik tada aš pagaliau supratau ką reiškia geras, sultingas ir begalo minkštas jautienos kepsnys. Dabar jau net mūsų mama valgo vidutiniškai keptą kepsnį :)

Londone namams dažniausiai perku dexter rūšies jautieną kuri turi išskirtinį skonį ir visada kepu kad būtų medium rare, nebent noriu itališko varianto tada renkuosi paprastą jautieną, aišku tai visada būna kokybiška, brandinta mėsa, ir kepu kad būtų medium. Kartu prie jos nerealus rozmarino ir česnako padažas kuris mane mintimis visada nuneša atgal į mažą trattoria Toskanoje.

Prieš kepant kepsnį reikia žinoti kelis esminius dalykus:

  1. Jautiena turi būti kambario temperatūros. Prieš kepdami išimkite iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos.
  2. Prieš kepant jautieną, ją gerai apibarstykite druska ir pipirais ir apšlakstykite aliejumi. Tai darome tik prieš kepant, o ne valandą prieš.
  3. Kepant jautienos kepsnį būtina karšta sausa keptuvė storu dugnu. Galima patikrinti tiesiog užlašinus šiek tiek vandens, jis turi išgaruoti. Jet norit gero kepsnio, kepimui patarčiau atsidaryti visus langus :)
  4. Mėsos iškepimo būdą (rare, medium rare, medium, medium well, well done) stebime sekdami laiką arba mėsos temperatūrą. Aišku termometrą namuose turi ne visi tai pakalbam pie laiką, kuris priklauso nuo kepsnio storio ir keptuvės kaitros. Norint mažiau nei vidutinio kepimo kepsnio (medium rare) aš visada kepu kepsnį tarp 4-6 min. Kuo daugiau kepsite, tuo daugiau suprasite kas patinka jums, taip pat atsiras pajutimas kada mėsa yra iškepusi taip kaip mėgstate jūs.

  5. Prieš pjaustant kepsniui būtina pailsėti. Tiesiog palikite ant medinės lentelės ar lekštės, kad mėsoje esančios sultys ir skonis neišbėgtų pjaustant. Jei kepėte 4 minutes, kepsniui leiskite pailsėti 6 minutes. Jai 6, tada leidžiam pailsėti 8 minutes.

2 PORCIJOMS REIKĖS:

  • 2 jautienos kepsnių (prie itališko padažo aš renkuosi sirloin steiką)
  • Druskos, pipirų

Padažui:

  • 1 valg. š. jau susmulkinto šviežio rozmarino
  • 10 g sviesto
  • 1 česnako skiltelės
  • 4 valg. š. tyro alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų
  1. Prieš kepant kepsnį pasidarome padažą.
  2. Grūstuvėje sutriname smulkintą rozmariną. Dedame česnaką ir triname kol gausis viena masė. Dedame minkštą sviestą, pilame aliejų, dedame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.
  3. Kepame steiką pagal instrukcijas viršui, leidžiame pailsėti.
  4. Steiką pjaustome juostelėmis ir ant viršaus pilame pasigamintą padažą.

Mes steiką valgėme su grilintomis cukinijomis, salotomis ir orkaitėje keptomis bulvėmis.