Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Saldžiarūgštė vištiena su paprika, cukinija ir kukurūzais

Sąmoningumo renkantis maistą vis daugiau, o kartu su juo ir mažiau paruoštų padažų naudojimo namų virtuvėje. Apsisprendimui dažnai užtenka paskaityti padažo sudėtį - pirmose vietose  randi cukrų ir pirkti nebesinori.

Naminio saldžiarūgščio padažo gamyba nėra sudėtinga ir savaitės bėgyje galima pasiruošti lengvai ir greitai. Gaminant svarbu neperkepti daržovių - jos turi būti truputį kietokos.

4-6 žmonėms reikės:

  • 500g vištienos šlaunelių/kumpelių mėsos
  • 2 arbat.š. five spice prieskonių mišinio
  • 400ml ananasų sulčių (aš naudojau šviežiai spaustas, bet manau tinka ir iš pakelio)
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 2 šaukštai žuvies padažo
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 40g šviežio imbiero
  • 1 raudona paprika
  • 1 maža cukinija
  • 1 nedidelė morka
  • 3 skiltelės česnako
  • 1-2 čili (ragaukite čili, nes labai dažnai jos būna neaštrios)
  • 120g mini kukurūzų burbuolių
  • 15g svogūnų laiškų
  • druska, pipirai
  • aliejaus
  • basmati ryžiai
  1. Smulkiomis ir ilgomis juostelėmis susipjaustome vištieną ir sumaišome su five spice mišiniu, druska ir pipirais.
  2. Išsispaudžiame ananaso sultis. Ananasas turėtų būti gerai prinokęs - saldus. Į sultis supilame sojos ir žuvies padažus, išspaudžiame pusės citrinos sultis - paragaujame - turi būti balansas sūru, rūgštu, saldu.
  3. Į įkaitintą keptuvę pilame sezamų aliejaus ir jam įkaitus sudedame vištieną. Jeigu nedidelė keptuvė apkepkite per kelis kartus.
  4. Susipjaustome daržoves:
  5. Įkaitiname wok arba grill keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus ir jam įkaitus ant didžiausios ugnies apkepame daržoves (visas išskyrus morkas ir česnakus)- aš kepiau per 2 kartus.
  6. Kepant užbarstome druskos ir pipirų. Iki antro kepimo pabaigos likus kelioms minutėms išspaudžiam česnako skilteles ir įdedame morkas ir trumpai pakepam.
  7. Į apkeptą vištieną supilame ananaso padažą ir maišydami užverdame.
  8. Paverdame 3-5 minutes, padažas turi šiek tiek sutirštėti.
  9. Sudedame apkeptas daržoves. Viską išmaišome. Paragaujame.
  10. Valgome kartu su biriais basmati ryžiais. Ant viršaus pabarstome kapotų svogūnų laiškų.

Skanaus!