Tradicinis indiškas troškinys, kuriam kashmiri čili suteikia tokio aitrumo, kuris iš pradžių suklaidina, kad bus labai aštru, bet tai tik pirmas įspūdis, nes po to lieka malonus ir šildantis aštrumas. Ilgai marinuota, po to lėtai ir ilgai kepta jautiena gaunasi minkšta, todėl galima naudoti visas kietokas jautienos dalis, tokias kaip mentė, kumpis ar kulninė.
- 500g jautienos kumpio
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 10 vyšninių pomidorų
- 50ml vandens
- extra virgin alyvuogių aliejaus
MARINATUI
- 3 cm šviežio imbiero
- 1 žalioji citrina
- 3 česnako skiltelės
- 2 arbat.š. kashmiri čili
- 1 arbat.š. juodųjų pipirų
- 1 arbat.š. gvazdikėlių
- 1 arbat.š. cinamono
- 10 kardamonų
- 1 arbat.š. rudojo cukraus
- 1 arbat.š. druskos
- 1/2 arbat.š. ciberžolės
- 3 šaukštai baltojo vyno acto
PATEIKIMUI
- Ryžiai
- Kalendros
- Marinatui skirtus ingredientus sudedame į blenderį ir sutriname iki vientisos masės.
- Mėsą supjaustome 3-5 cm gabaliukais ir sumaišome su marinatu. Laikome šaltai 12-24 valandas. Prieš kepant išimam mėsą iš šaldytuvo prieš pora valandų ir palaikome kambario temperatūroje.
- Svogūną susipjaustome griežinėliais ir apie 10 minučių kepame vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su extra virgin alyvuogių aliejumi.
- Sudedame mėsą su marinatu ir pakepam 10-15minučių ant vidutinės-aukštos ugnies. Sudedam per pusę perpjautus pomidorus, supilam vandenį, uždengiam dangtį ir ant mažos ugnies kepame 1,5-2 val.
- Išverdame ryžius, kuriuos pateiksime kartu.Skanaus!