Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Anakardžių vištiena su baklažanu ir granato ir agurko žaliomis salotomis

Sultinga, traški ir riešutinė vištiena su baklažanų skiltelėmis ir gaiviomis agurko ir granato salotomis. Man patinka, kad kepant orkaitėje sunaudojama mažiau riebalų ir nereikia stovėti prie keptuvės. Taip pat orkaitėje riešutai gražiai apskrunda ir yra sveikiau nei džiuvėsėliai.

  • 400g vištienos šlaunelių mėsos
  • 1/4 arbat.š. malto kumino
  • 1/4 arbat.š. kalendros
  • 1/4 arbat.š. džiovintų mėtų
  • 3 šaukštai natūralaus jogurto
  • 1 nedidelis raudonas svogūnas
  • 80g anakardžių
  • 1 baklažanas
  • 1/2 citrinos sultys
  • 1 arbat.š. medaus
  • 1/2 granato
  • 100g agurko
  • 1 gem salota
  • 50g rukolos/burokėlių lapų/špinatų ir pan.
  • 15g mėtų
  • 15g kalendros
  • 1 citrina
  • 125ml natūralaus jogurto
  • 1 arbat.š. harisos
  • 1 arbat.š. tahini
  • druska, pipirai
  • extra virgin alyvuogių aliejaus
  1. Mėsą supjaustome apie 4 cm gabalėliais, jogurtą sumaišome su prieskoniais ir pusžiedžiais pjaustytu raudonuoju svogūnu ir sudedame vištienos gabaliukus - viską gerai išmaišome, pagardiname druska bei pipirais ir dedame į šaldytuvą 12-24 valandoms.
  2. Prieš kepant vištieną reikia palaikyti kambario temperatūroje 1 val.
  3. Keptuvėje paskrudiname anakardžius ir jiems atvėsus su blenderiu pulsuojančiu režimu sukapojame iki pakankamai stambių trupinių.
  4. Popieriniu rankšluosčiu nusausiname vištieną, bet taip kad dar drėgmės liktų tiek kad apliptų kapotais anakardžiais.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. 
  6. Į kepimo skardą  (aš naudojau su grotelėmis ant viršaus) įtiesiame kepimo popieriaus lakštą ir sudedame vištieną apvoliotą anakardžiuose. Apšlakstome extra virgin alyvuogių aliejumi ir dedame į įkaitintą orkaitę.
  7. Gerai nuplautą ir nusausintą baklažaną supjaustome į šešias (arba 8 jeigu didesnis) skilteles. Apšlakstome extra virgin alyvuogių aliejumi, užbarstome druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
  8. Įkaitiname grill keptuvę ir ant didelės kaitros apkepam iš abiejų pusių. Stenkitės apversti tik vieną kartą.
  9. Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite su medumi - maišykite tol kol medus ištirps.
  10. Praėjus 15 minučių nuo vištienos kepimo pradžios ištraukite ją iš orkaitės - uždėkite groteles ant jos ir ant jų baklažano skilteles ir jas aptepkite citrinos ir medaus mišiniu. Viskas kas nulašės bus išsaugota ir priduos vištienai papildomo skonio. Dedame atgal į orkaitę 5-8 minutėms.
  11. Jogurtą sumaišome su harisa ir tahini, įberiame druskos ir gerai išmaišome.
  12. Išgliaudome granatą.
  13. Agurką supjaustome panašaus dydžio kubeliais kaip granatas, prieš tai pašaliname didžiają dalį agurko centre esančių vandeningų sėklų.
  14. Sumaišome su žalėsiais, supjaustyta salota ir sukapotomis mėtomis ir kalendromis. Įspaudžiame citrinos sulčių, extra virgin alyvuogių aliejaus ir įberiame druskos - išmaišome prieš pat patiekiant.

Skanaus!