Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis - sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - spalio 14-16d. Vilniuje ir 17d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Rendang jautienos curry

Šis curry yra musų šeimos klasika kurį valgo ir mano 18 mėnesių dukra Ona. Aštru, rūgštu bet tuo pačiu ir saldu, visko ko reikia geram Azijietiškam curry.

Curry pastai

  • 25 g česnako
  • 3 šalotiniai svogūnai (apie 180g)
  • 20g ciberžolės arba 1 arb. š. ciberžolės prieskonių
  • 1 čili
  • 50 g imbiero
  • 2 džiovintos kashmiri čili  arba 1 arb. š. čili flakes
  • 90 g šviežio kokoso
  • 1 arb. š. kumino sėklų
  • 1 arb. š. kalendros sėklų

Curry

  • 700 g jautienos gabaliukų (chuck steak arba jautienos tinkančios troškinimui)
  • 1/2 valg. š. palmių cukraus*
  • 7 cm cinamono lazdelė
  • 2 citrinžolės
  • 1 kokosų pieno skardinė
  • 125 ml tamarindų vandens (65 g tamarindų vaisiaus minkštimo)
  • 1 žalioji citrina

Pateikimui

  • Kalendros
  • 1 žalioji citrina
  • Maža stiklinė pilno grūdo ryžių
  • Šviežias agurkas

*Palmių cukrus skiriasi nuo kokosų cukraus. Jei tokio nerandate, dėkite medų arba šviesų muskavadų cukrų.

  1. Pirmiausia pasiruošiame tamarindų vandenį. Reikės 65 g tamarindų ankščių viduje esančio minkštimo ir 150 ml verdančio vandens. Minkštimą užpylus vandeniu paliekame pastovėti, o po 10 min rankomis spaudžiame minštimą kol liks tik vaisiaus kauliukai. Perkošiame per sietelį ir gausime tamarindų vandenį.
  2. Curry pastai pirmiausia smulkiai sutarkuojame kokosą. Sausoje keptuvėje pakepiname kol apskrus ir dedame į trintuvo indą. Sukame kol gausime smulkius trupinius ir paliekame atvėsti.
  3. Grūstuvėje arba kavamalėje sutriname kalendros, kumino sėklas ir 2 džiovintas kashmiri čili. Dedame į trintuvą kartu su kokosais.
  4. Supjaustome visus kitus curry pastai reikalingus ingredientus, sutarkuojame imbierą ir viską dedame į trintuvą indą kartu su kokosais ir gautais prieskoniais. Sukame kartu su 100-125 ml vandens kol gausime vientisą masę.
  5. Citrinžolės stambesne puse paspaudžiame peiliu, norime šiek tiek sutraiškyti.
  6. Į keptuvę pilame aliejaus ir apkepiname jautienos gabaliukus. Dedame curry pastą, cinamomo lazdelę, paruoštas citrinžoles, palmių cukrų, pilame kokosų pieną, ir viską išmaišius užverdame. Tada pilame tamarindų vandenį, dedame druskos, sumažiname ugnį, dedame dangtį ir paliekame troškintis 30 min. Po 30 min nuimame dangtį ir paliekame troškintis be dangčio 2-3 val arba kol jūsų mėsa bus minkšta (priklausys nuo jautienos dalies, jei naudosite chuck steak tai vyks viskas greičiau). Į pabaigą pilame 50-100ml vandens ir sultis iš 1 žaliosios citrinos nes padažo troškinant sumažės. Prieš valgant, curry nuimame nuo ugnies ir leidžiame pastovėti 20min.
  7. Supjaustome agurką ir užpilame žalios citrinos sultimis, dedame druskos ir šviežios kalendros. Viską išmaišome.
  8. Curry valgome su ryžiais, paruoštais agurkais ir šviežia kalendra.

Šį receptą per daug metų adaptavome savo šeimai, bet originali versija priklauso anglų šefui Rick Stein.