Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - lapkričio 11-13d. Vilniuje ir 14d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Varškės ir moliūgų lazanija su šalavijais

Sultingi lazanijos sluoksniai, saldus moliūgas ir varškė susimaišiusi su muskatu kvepiančiu bešameliu ir labai daug parmezano su traškiais šalavijais ir pinijomis. Geras variantas vakarienei be mėsos. Šalavijo, muskato ir kedrinių pinijų derinys idealiai tinka moliūgui. Kad būtų drąsiau gaminti visą gaminimo eigą nufilmavome ir ja dalinamės savo Instagram profilyje.

  • 700g moliūgo
  • 200g varškės
  • 20g šviežio šalavijo (lapelius panaudosime lazanijos viršui)
  • 10g šviežio čiobrelio
  • ~210g lazanijos lakštai
  • 750g pieno
  • 45g sviesto
  • 45g kvietinių miltų
  • 1 muskato riešutas
  • 1/3 arb.š. maltų baltųjų pipirų (jeigu neturite nedėkite)
  • 70g tarkuoto parmezano
  • 70g kedrinių pinijų
  • 40g extra virgin alyvuogių aliejaus
  • druskos ir šviežiais grūstų juodųjų pipirų

Naudojau 20 x 26 cm kepimo indą.

  1. Orkaitę įkaitiname iki 210 laipsnių, režimas - su vėjeliu.
  2. Moliūgą supjaustome paiilgais ~3-5mm storio gabaliukais. Suberiame į didžiausią kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
  3. Susmulkinam šalavijų kotelius ir čiobrelių lapelius. Beriame ant moliūgo, gausiai pilame alyvuogių aliejų (moliūgas turi kepti, ne džiūti orkaitėje), gausiai beriame druskos ir šviežiai grūstų pipirų. Viską gerai išmaišome ir dedame kepti į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 15min.
  4. Ruošiame bešamelio padažą. Ant vidutinės ugnies puode išlydome sviestą, tada beriame miltus - gerai išmaišome ir apie 2 min pakepame vis pamaišant.
  5. Pilame visą pieną ir gerai išmaišome. Smulkia tarkute sutarkuojame visą muskato riešutą. Padidiname šiek tiek kaitrą ir daug maišant sulaukiame kol pradeda kilti burbuliukai. Suamžiname ugnį ir dar pakaitiname 5min visą laiką maišant. Beriame maltus baltuosius pipirus ir druskos. Bešamelį ragaukite - jis turi būti skanus ir vienas.
  6. Konstruojame lazaniją. Ant indo apačios dedame keletą moliūgų ir tik tada klojame lazanijos lakštus. Dedame kepto moliūgo sluoksnį, tada beriame varškės ir pilame gausiai bešamelio padažo. Ir vėl klojame lazanijos lakštus. Taip padarome 3 lazanijos aukštus..
  7. Ant viršutinio lazanijos lakštų sluoksnio iš karto pilame bešamelį, apibarstome visą parmezaną, tada išdėliojame šalavijų lapelius, kuriuos apšlakstome alyvuogių aliejumi ir tada viską apibarstome kedrinių pinijų riešutais.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, režimas -be vėjelio - apie 1val.

Šis receptas sukurtas naudojant ekologiškus ingredientus iš LIVIN parduotuvės nes mums tai yra kokybiškų ir išskirtinių produktų apsipirkimo vieta:

  1. Lazanijos lakštai – supermarkete nerasite tokios kokybės produkto – LIVIN esantys ekologiški lazanijos lakštai yra gaminami naudojant bronzines formas, tokiu būdu lakštai yra daug šiukštesni, rupesnės bei porėtesnės konsistencijos, todėl daug geriau sugeria padažą. https://www.livinn.lt/p/alcenero-kietuju-kvieciu-makaronai-lazanijai-ekologiski
  2. Varškė iš laimingo karvių pieno, kurios laisvai ganosi Ilzenbergo dvare ir yra šeriamos ūkyje užaugintu pašaru. https://www.livinn.lt/p/ilzenbergo-varske-9-riebumo
  3. Bei kiti ekologiški ingredientai – nerealiai kvepiantis moliūgas ir 18 mėnesių brandintas parmezanas