Darydama ryžius visada darau daugiau kitai dienai, nes mes namuose labai dažnai valgom nasi goreng - tai greitai kepti ryžiai su įvairiomis daržovėmis, imbieru, česnaku, čili, indonezietišku kecap manis padažu, kurį rasite daugelyje parduotuviu.
- 200g ryžių (dubenėlis su kaupu išvirtu ryžiu)
- 1/2 čili
- 1 česnako skiltelė
- 2cm šviežio imbiero
- 3 svogūnų laiškų
- 1 morka
- 1/4 mažo brokolio
- 50g Chinese cabbage arba špinatų
- 1,5 valg. šaukšto sojos padažo
- 1 valg. šaukštas kecap manis
- 1 arb. šaukštelis sezamu aliejaus
- 1/4 žaliosios citrinos
- 1/4 arbat.š. ciberžolės
- Aliejaus kepimui
- Saujelė šviežios kalendros
- Išsiverdame ryžius ir paliekame atvėsti. Būtina palaukti kol ryžiai bus visiškai šalti.
- Smulkiais kubeliais supjaustome morką. Brokolį ir susmulkiname.
- Smulkiai susipjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūno.
- Įkaitiname keptuvę, pilame truputėlį aliejaus ir dedame svogūno laiškus, čili, imbierą ir česnaką. Kepame 1-2 minutes.
- Dedame morkas ir brokolius, pakepiname, pilame šaukštą vandens ir uždengiame dangčiu. Po 2-3 minučių dedame smulkiai supjaustytą chinese cabbage ir kepame dar 1 minutę.
- Dedame ciberžolę ir viską išmaišome – svarbu, kad keptuvėje nebūtų vandens. Jei yra padidinkite ugnį.
- Keptuvėje daržoves pastumiame į vieną pusę, įpilame labai labai nedaug aliejaus ir dedame šaltus ryžius. Kepame ant didesnės ugnies apie 2 minutes.
- Dedame daržoves atgal į ryžius kartu su sojos padažu, kecap manis, sezamu aliejumi, žaliosios citrinos sultimis ir viską išmaišome.
- Valgome su kalendra, žalia citrina. Taip pat čia puikiai dera fried kiaušinis. Aš dar kepintu traškiu svogūnu ant viršaus užbarstau bet nebūtina.