Šią vištą kepu jau labai daug metų, tai yra Jamie Oliver receptas.
- 1višta
- 1 citrina
- druskos, pipirų
- 100g sviesto
- sauja šalavijų
- 1 cinamono lazdelė
- 10 neluptų česnako skiltelių
- 1l pieno
- Citrinos žievelę nulupame bulvių skustuku, likusią citriną supjaustome į 5 griežinielius ir dedame vištai į pilvą.
- Vištą apibarstome ir gausiai įtriname druska ir juodaisiais pipirais.
- Keptuvėje išlydome pusę sviesto ir jame apkepame vištą, kad odelė būtų gražiai apskrudusi iš visų pusių.
- Į didelį ir aukštą kepimo indą dedame apkeptą vištieną, pilame pieno tiek kad apsemtų daugiau nei pusę vištos.
- Ten pat dedame citrinos žieveles, neluptas česnako skilteles, cinamono lazdelę ir įdedame likusį sviestąbei šalavijo lapelius.
- Puodą uždengiame dangčiu arba sušlapintu ir suglamžytu kepimo popieriumi.
- Kepame 1.5 valandos uždengtą ir dar pusvalandį atidengtą.