Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Moliūgų ir briuselio kopūstų pasta su gorgonzolos sūrio padažu

Eilinės dienos pasta, kai reikia greitai, bet skaniai. Jos kremiškumas iš gorgonzolos, grietinėlės ir kramolingo vandens kuriame virė makaronai. Atrodys, kad padažo per daug, bet makaronai labai greitai jį sugers. Šviežiai tarkuotas muskato riešutas yra privalomas - jo dedame daug, bet jis čia viską ir sutvarko į vietas.

4 porcijos

  • 150g moliūgo
  • 75g briuselio kopūstų
  • 1/3 muskato riešuto - sutarkuoto
  • 300g pene pasta
  • 50g gorgonzolos
  • 100g grietinėlės
  • 20g sviesto
  • parmezano
  • extra virgin alyvuogių aliejaus
  • druska
  1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių, režimas - su vėjeliu.
  2. Susipjaustome arba susirutuliuojame moliūgus, dedame į skardą, apšlakstome extra virgin alyvuogių aliejumi, užbarstome druskos. Rankomis viską gerai išmaišome.
  3. Dedame kepti į įkaitintą orkaitę apie 20min. Moliūgas turi nesutežti, išlaikyti savo formą, bet būti iškepęs ir minkštas.
  4. Dideliame puode užverdame vandenį, pasūdome. Verdant pastą labai svarbu kad puode būtų daug vandens ir makaronai turėtų daug vietos.  Likus 5-6 min. iki pastos virimo pabaigos į tą patį puodą suberiame briuselio kopūstus.
  5. Padažui išsilydome sviestą keptuvėje, pilame grietinėlę ir dedame gorgonzolą,  palengva maišome kol gorgonzola ištirps. Nutarkuojame muskato riešuto į padažą.
  6. Išvirus pastai ir briuselio kopūstams nusunkiant juos, šiek tiek nuoviro pasilikte - apie 100ml. Į pastos puodą, kuris nuiimtas nuo kaitros, supilame iškeptus moliūgus. Šiltą padažą supilame į pastos puodą, taip pat įpilame šiek tiek nuoviro. Viską gerai išmaišome.
  7. Dedame į lėštę ir apsibarstome tarkuotu parmezanu.