Perlinės kruopos su keptais moliūgais ir voveraitėmis yra nepakartojamos. O kartu su ilgai ir lėtai keptais jaučio žandai sukuria tikrą skonių bombą. Ko tikrai negalima pamiršti tai rozmarinas - aš dievinu rozmariną, čia jis privalomai būtinas.
Žandams
- 800g jaučio žandų
- 800ml sultinio arba vandens
- 400ml raudono vyno
- 2 svogūnai
- 4 česnako skiltelės
- 2 rozmarino šakelės
- druska
Perlinėms kruopoms
- 200g perlinių kruopų
- 500g moliūgo
- 300g voveraičių
- 2 rozmarino šakelės
- 50g parmezano
- druska ir šviežiai grūsti juodieji pipirai
- extra virgin alyvuogių aliejaus
- Iš vakaro užmerkiame perlines kruopas.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, režimas - be ventiliatoriaus.
- Keptuvėje apkepame jaučio žandus iš visų pusių, tuomet tą patį padarome su stambiai pjaustytais svogūnais, nepjaustytomis česnako skiltelėmis ir rozmarino šakelėmis. Viską dedame į didelį puodą, užpilame vynu ir užvirus paverdame dar kelias minutes. Supilame sultinį, uždengiame dangčiu ir ant labai mažos ugnies verdame apie 2.5 valandos.
- Išverdame perlines kruopas. Jokiais būdais neberiame druskos verdant, tik išvirus.
- Susipjaustome moliūgą, šiek tiek pasmulkiname didesnes voveraites ir dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Dedame rozmarino šakeles, beriame druskos, pipirų ir viską apšlakstome alyvuogių aliejumi. Rankomis švelniai viską paskirstome.
- Kepame įkaitintoje orkaitėje 20min, tada padidiname temperatūrą iki 200 laipsnių ir įjungiame vėjelį - taip kepame dar 15 minučių.
- Sutarkuojame parmezaną.
- Į karštas perlines kruopas beriame keptus moliūgus ir voveraites (rozmarino nededame), suberiame tarkuotą parmezaną ir gerai išmaišome. Dedame į lėkštę, ant viršaus pjaustyto jaučio žando ir užtarkuojame dar šiek tiek parmezano.