Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Jaučio žandai su perlinėmis kruopomis, keptais moliūgais ir voveraitėmis

Perlinės kruopos su keptais moliūgais ir voveraitėmis yra nepakartojamos. O kartu su ilgai ir lėtai keptais jaučio žandai sukuria tikrą skonių bombą. Ko tikrai negalima pamiršti tai rozmarinas - aš dievinu rozmariną, čia jis privalomai būtinas.

Žandams

  • 800g jaučio žandų
  • 800ml sultinio arba vandens
  • 400ml raudono vyno
  • 2 svogūnai
  • 4 česnako skiltelės
  • 2 rozmarino šakelės
  • druska

Perlinėms kruopoms

  • 200g perlinių kruopų
  • 500g moliūgo
  • 300g voveraičių
  •  2 rozmarino šakelės
  • 50g parmezano
  • druska ir šviežiai grūsti juodieji pipirai
  • extra virgin alyvuogių aliejaus

 

  1. Iš vakaro užmerkiame perlines kruopas.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, režimas - be ventiliatoriaus.
  3. Keptuvėje apkepame jaučio žandus iš visų pusių, tuomet tą patį padarome su stambiai pjaustytais svogūnais, nepjaustytomis česnako skiltelėmis ir rozmarino šakelėmis. Viską dedame į didelį puodą, užpilame vynu ir užvirus paverdame dar kelias minutes. Supilame sultinį, uždengiame dangčiu ir ant labai mažos ugnies verdame apie 2.5 valandos.
  4. Išverdame perlines kruopas. Jokiais būdais neberiame druskos verdant, tik išvirus.
  5. Susipjaustome moliūgą, šiek tiek pasmulkiname didesnes voveraites ir dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Dedame rozmarino šakeles, beriame druskos, pipirų ir viską apšlakstome alyvuogių aliejumi. Rankomis švelniai viską paskirstome.
  6. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20min, tada padidiname temperatūrą iki 200 laipsnių ir įjungiame vėjelį - taip kepame dar 15 minučių.
  7. Sutarkuojame parmezaną.
  8. Į karštas perlines kruopas beriame keptus moliūgus ir voveraites (rozmarino nededame), suberiame tarkuotą parmezaną ir gerai išmaišome. Dedame į lėkštę, ant viršaus pjaustyto jaučio žando ir užtarkuojame dar šiek tiek parmezano.