Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Karis su kokosais, krevetėmis ir papaja

Indišką karį Londone galima rasti taip pat lengvai kaip Vilniuje picą. Būdama Indijoje supratau, kad populiarieji indiški kariai dažniausiai yra iš šiaurinės Indijos dalies, tad lengvi,  kokosais kvepiantys kariai pietų Indijoje esančioje Keraloje buvo tikras atradimas. Neveltui Kerala dar vadinama Dievo šalimi!

  • 100g krevečių
  • 1/2 papajos (galima keisti mango)
  • 2 raudoni svogūnai
  • 2cm šviežio imbiero
  • 3 skiltelės česnako
  • 50 g šviežio kokoso (sutarkuoto smulkia tarka)
  • 1 čili (galite be sėklų jei nemėgstate aštriai)
  • 4cm cinamono lazdelė
  • 1 arbat.š. ciberžolės
  • 1 arbat.š. garstyčių sėklų
  • 1 arbat.š. rudojo cukraus
  • 1 arbat.š. garam masala (linkiu pasidaryti patiems nei pirkti parduotuvėje)
  • 250ml skardinės kokosų pieno
  • 100ml žuvies sultinio
  • 1 žalioji citrina
  • kokoso aliejaus (galite naudoti ir kitą aliejų)
  • Rudų ryžių
  • Šviežios kalendros
  • Čili (jei mėgstate aštriau)

Jei darysite savo garam masala mišinį reikės:

  • 1 arbat.š. nemaltų juodųjų pipirų
  • 2 arbat.š. kumino
  • 2 arbat.š. kalendros sėklų
  • 1 arbat.š. kardamono sėklų (apie 10-15 žalių kardamonų)
  • 1 arbat.š. gvazdikėlių
  • 4 cm cinamono lazdelė
  • 1/2 muskato riešuto

Pirmiausia pasidarykite garam masala mišinį. Visus prieskonius, išskyrus muskatą, sudėkite į sausą keptuvę ir ant vidutinės ugnies pakepinkite 2 minutes kad išsiskirtų aromatinės sąvybės, tada sudėkite į grūstuvę ir sutrinkite. Muskato riešutą sutarkuokite smulkia tarka ir viską sumaišykite kartu.

  1. Vieną svogūną supjaustykite plonais griežinėliais, o kitą dėkite į blenderį kartu su tarkuotu imbieru ir česnakais ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Į įkaitintą keptuvę dėkite kokoso aliejaus ir griežinėliais supjaustytą svogūną kepkite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Labai svarbu, kad svogūnas nebūtų apskrudęs.
  3. Po 10minučių padidinkite ugnį ir sudėkite svogūnų, imbiero ir česnakų masę ir po 2 minučių į keptuvę dėkite cinamono lazdelę, garstyčių sėklas ir stambiai sukapotą čili. Pakepinkite 1 minutę ir tada sudėkite šviežiai tarkuotą kokosą, ciberžolę ir garam masalą. Dar po 2 minučių įpilkite kokosų pieną, žuvies sultinį ir įmaišykite cukrų. Palikite ant mažos/vidutinės ugnies apie 20 minučių, kad visi skoniai apsijungtų ir pilnai atsiskleistų.
  4. Kol karis verda, išsivirkite ryžius, susipjaustykite kalendrą ir papildomą čili jei naudojate.
  5. Po 20 minučių patikrinkite karį ir jei labai skystas galite padidinti ugnį ir tokiu būdu padažas sutirštės. Pagal skonį dėkite druskos ir pipirų, išspauskite žaliosios citrinos sultis ir sudėkite krevetes. Priklauso nuo kvevečių dydžio, bet vidutinio dydžio krevetės iškeps per 3-4 minutes.

Į karį dėkite supjaustytą papają ir jau galite patiekti ant stalo. Skanaus indiško vakaro!