Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - kovo 25-27d. Vilniuje ir kovo 28d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Indonezietiška višta su riešutų padažu

Neseniai praleidau 2 mėnesius keliaudama po Malaiziją, Indoneziją, Vietnamą ir Kombodžą tad vištienos satay atsivalgiau kaip reikalas, bet štai po kelių mėnesių šaltame Londone mano virtuvėje vėl pradėjo kvepėti Azija.

Riešutų padažas - Satay

  • 150g nesūdytų žemės riešutų
  • 50 g šalotinio svogūno
  • 2  čili
  • 2 arbat.š. džiovinto čili
  • 2 cm šviežio imbiero
  • 1 česnako skiltelė
  • 1/2 arbat š. krevečių pastos (galima naudoti šaukštą žuvies padažo)
  • 150ml kokosų pieno
  • 1 šaukštas palmių cukraus (galima naudoti rudąjį cukrų)
  • 1 sauja šviežių kalendrų
  • 2 žaliosios citrinos
  • 2 šaukstai šviesaus sojos padažo

Vištienai

  • Višta (1,3kg)
  • 1 šaukštas kecap manis (nebūtina jei negalite rasti)
  • 1 šaukštas šviesaus sojos padažo
  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Į kepimo indą dedame žemės riešutus ir kepame apie 10 minučių kol riešutai truputį apskrunda. Atvėsusius riešutus sumalame, jie turėtų išlikti traškūs.
  2. Į įkaitintą keptuvę dedame smulkintus šalotinį svogūną, česnaką, čili, krevečių pastos (arba šaukštą žuvies padažo). Po minutės įpilame kokosų pieną, dedame cukrų, viską paverdame ant mažos ugnies apie 2 minutes. Gautą masę pilame į maltus riešutus, dedame kalendrą, sojos padažą,  vienos žalios citrinos žievelę ir išspaudžiame sultis iš dviejų žaliųjų citrinų. Sublenderiuojame iki vientisos masės.

  1. Tradiciškai vištienos satay patiekiama mažais gabaliukais suvertais ant medinio iešmelio, bet sekmadienio pietums norisi kažko daugiau. Pirkite visą viščiuką ir išskleiskite jį (spatchcock).
  2. Pusę riešutų padažo dedame ant vištienos ir išmasažuojame kartu su kecap manis (jei naudojame) ir sojos padažu. Paruoštą viščiuką dedame į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame 35min. Po 35min,  įjungiame vėjelį ir pakeliam temperatūrą iki 220 laipsnių ir dar 5min apskrudinam.

Valgome kartu su likusiu padažu traškiomis salotomis ir makaronais.

Skanaus!