Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Čili troškinys su jautiena

Savaitgaliais mes vis norime kažko ypatingo, o troškiniai kaip tik yra skirti šaltiems žiemos vakarams. Kai norisi kažko įdomesnio, aš renkuosi čili troškinį su daugybe čili rūšių.

Šiame recepte naudoju ir visiems žinomą raudonąjį čili pipirą ir mažiau žinomas rūšis, kurios nėra aštrios, bet priduoda troškiniui šilumos ir skonio gylio. Tad eksperimentuokite nes tą patį valgyti juk nuobodu. Ingredientų sąrašas tikrai ilgas, bet neišsigąskite, nes pats receptas labai lengvas.

  • 650 g jaučio kulninės gabaliukų
  • 2 svogūnai
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 skardinė konservuotų pomidoru
  • 1 skardinė konservuotų raudonų pupelių
  • 1 šaukštas pomidoru pastos
  • 2 šaukštai baltojo vyno acto
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1 arbat.š. rudojo cukraus
  • 2 šaukštai balzamiko acto
  • 2 šaukštai vorčesterio padažo
  • 1 šaukštas pomidorų padažo
  • extra virgin alyvuogių aliejus
  • druska, pipirai

Prieskoniams reikes:

  • 1 arbat.š. čili miltelių
  • 1 arbat.š. paprikos
  • 1 arbat š. rūkytos paprikos
  • 1.5 arbat.š. sutrintų kalendros sėklų
  • 1 arbat.š. cinamono
  • 1/2 arbat.š. čili dribsnių
  • 1 arbat.š. kumino
  • 3 cm cinamono lazdelė
  • 1 džiovinta kashmiri čili
  • 1 džiovinta ancho čili (jei nerandate nebūtina)
  • 1 džiovinta cascaber čili (jei nerandate nebūtina)
  • 1/2 raudonos čili (be sėklų)

Priedai:

  • rudieji ryžiai
  • šviežia kalendra
  • grietinė
  • 1 avokadas

Ir viskas :) Tai tikrai nėra lengviausias receptas, bet jo skonis to vertas!

Pirmiausia jautieną apibarstome druska ir pipirais. Į didelį puodą pilame truputėlį extra virgin alyvuogių aliejaus ir apskrudiname jautieną. Jei reikia tai darome per kelis kartus, nes reikia kad visi gabalėliai gražiai apskrustų.

Tame pačiame puode išėmus jautieną dedame supjaustytus plonais griežinėliais svogūnus ir susmulkintus česnakus ir kepame ant mažos ugnies kol suminkštės.

Padidiname ugnį ir į puodą dedame visus prieskonius ir pakepiname apie 1  minutę. Tada dedame šaukštą pomidorų pastos ir pakepiname dar 1 minutę.

Į puodą sudedame apskrudintą jautieną ir visus kitus ingredientus išskyrus konservuotas pupeles ir citrinos sultis.

Viską užverdame, sumažiname ugnį kad troškinys leistų mažus burbuliukus, bet ne virtų ir laikome ant ugnies apie 2-3 valandas kol jautiena bus minkšta. Vis patikriname ar netrūksta skysčio ir jei trūksta galima įpilti truputėlį vandens.  P0 2-3 valandų dedame konservuotas pupeles ir pusę skysčio iš skardinės (jei troškinys per tirštas galima ir daugiau) ir šaukštą citrinos sulčių. Troškiname dar 30 minučių.

Serviruojame su rudais ryžiais, kalendra ir grietine.

Skanaus!