Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Vištiena, pastarnokai ir kriaušės

Artėjant žiemai keičiasi ir mano mitybos planas. Ieškau patiekalų ir derinių kurie atneštų šilumą ir jaukumą į namus. Šis būtent toks.

2 PORCIJOM REIKĖS

  • 2 vištų šlaunelių ir blauzdelių
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 valg.š. šviežių čiobrelių
  • 1 arb.š. šviežių šalavijų
  • 4 nedideli pastarnokai 
  • 2 kriaušės (šiek tiek kietesnės)
  • 1 citrina
  • druskos ir pipirų
  • extra virgin alyvuogių aliejaus

 

  1. Smulkia tarka nutarkuojame citrinos žievelę. 
  2. Nulupame ir susmulkiname 1 česnako skiltelę, inde sumaišome su smulkintais čiobreliais, šalavijais, citrinos žievele, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Gautu mišiniu ištrinam vištos gabalėlius ir šaltai marinuojame bent dvi valandas.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių, rėžimas su vėjeliu.
  4. Likus 30 minučių iki kepimo ištraukiame vištą iš šaldytuvo. Išilgai supjaustome pastarnokus ir kriaušes ir sudedame prie vištienos. Dedame likusias česnako skilteles. Papildomai įdedame druskos, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir viską sumaišome, kad daržovės pasidengtų marinatu.
  5. Vištą su daržovėmis dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 35-40 minučių arba kol vištiena apskrus.
  6. Į keptuvę dedame truputėlį sviesto ir sviestui parudavus dedame kelis šalavijo lapelius. Kepame nepilnai minutę kol šalavijas pasidarys traškus.
  7. Iškepusią vištą su pastarnokais ir kriaušėmis išimame į lėkštę, dedame traškius šalavijo lapelius. Valgome kartu su žaliomis salotomis.