Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Jerk vištiena ir ryžiai su kukurūzais, žirneliais ir paprikomis

Jamaikietiška klasika, išraiškingo skonio vištiena, kuri nepalieka abejingų. Aštru, daug skonio, kurį prigesina grietinė su žaliosios citrinos žievele ir ypatingi ryžiai su žaliaisiais žirneliais, mini kukurūzų burbuolėmis ir apkepintomis saldžiomis paprikomis.

  • 1kg vištos sparnelių/blauzdelių/šlaunelių
  • 70g svogūnų laiškų
  • 10g šviežio čiobrelio
  • 1 arbat.š. malto džiovinto imbiero
  • 1 arbat.š. cinamono
  • 1 arbat.š. maltų gvazdikėlių
  • 1 arbat.š. malto muskato
  • 1 arbat.š. maltų kvapiųjų pipirų
  • 1 šviežias habanero čili be sėklų
  • 50ml romo
  • 30ml baltojo vyno acto
  • 2 šaukštai muscovado cukraus
  • extra virgin alyvuogių aliejaus
  • druska, pipirai
  • 125g basmati ryžių
  • 125g žalių žirnelių (tinka ir šaldyti)
  • 125g mini kukurūzų burbuolių
  • 250g paprikų (įvairių spalvų)
  • 2 žaliosios citrinos
  • kalendrų
  • įvairių žalėsių - rukola, burokėlių lapų, špinatų, radichio ir pan.
  • grietinės
  1. Į blenderį sudėkite susmulkintus svogūnų laiškus, čiobrelius be kotelių, prieskonius, čili, romą, actą, cukrų, druską ir pipirus - viską sutriname iki vientisos masės.
  2. Įpilame kelis šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus ir gautu marinatu ištriname vištieną (patarčiau su pirštinėmis, nes habanero čili pipiras labai aštrus). Marinuojame šaltai per naktį, apie 12 valandų.
  3. Vištą prieš kepimą išimame iš šaldytuvą prieš 2 valandas ir palaikome kambario temperatūroje.
  4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Režimas - be vėjelio, viršus ir apačia.
  5. Sudedame vištos gabaliukus į kepimo skardą, įpilame vandens ir kepame 1-1,5val., kol iškepa ir apskrunda.
  6. Paprikas susmulkiname nedideliais kubeliais ir su šlakeliu extra virgin alyvuogių aliejaus apkepiname gerai įkaitintoje grill keptuvėje.
  7. Kol kepa višta, išverdame ryžius. Likus virti apie 4 minutes sudedame susmulkintus mini kukurūzus, kai išverda sudedame žirnius, išspaudžiame vienos žaliosios citrinos sultis, įpilame šlakelį extra virgin alyvuogių aliejaus. Pagardiname druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Įdedame apkeptas paprikas ir viską išmaišome. Ant viršaus užbarstome kapotų kalendrų.
  8. Į indą įdedame grietinės ir nutarkuojame vienos žalios citrinos žievelę.
  9. Susmulkiname žalėsius, įspaudžiame vienos arba pusės žalios citrinos sultis, šlakelį extra virgin alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų ir viską išmaišome.