Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis - sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - spalio 14-16d. Vilniuje ir 17d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Ėriena su baklažanu, kalafijoru, kedro riešutais ir granatais

Jogurtinė baklažano tyrė iš kepto baklažano, tahini, jogurto, šiek tiek česnako, su keptu karštu kalafijoru, kalendrų, petražolių, granatų ir pakepintų kedro riešutų mišiniu ir kokybiškais ėrienos šonkauliais, kuriuos laisvai galima valgyti vienus tik su druska.

4 žmonėms

baklažano tyrei

  • 1 baklažanas
  • 1/2 citrinos
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 šaukštas tahini sezamų pastos
  • 2 šaukštai graikiško jogurto
  • druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

prieskoninių žolelių mišiniui

  • 30g kedro riešutų
  • 3 saujos granatų sėklų
  • 15g šviežios kalendros
  • 15g šviežių petražolių
  • šlakelis ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos

keptam kalafijorui

  • 1/2 vidutinio kalafijoro
  • 1 arb.š. malto žagrenio (sumac)
  • 1 arb.š. malto kumino
  • 1 arb.š. maltos kalendros
  • druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

ėrienai

  • 12 ėrienos šonkaulių
  • druskos
  1. Keptuvėje apkepiname kedro riešutus ir jiems šiek tiek pravėsus šiek tiek stambiai pakapojame ir sumaišome su smulkiai susmulkintomis prieskoninėmis žolelėmis ir granatų sėklomis, druska ir šiek tiek alyvuogių aliejaus.
  2. Iki 200 laipsnių su vėjeliu įkaitintą orkaitę dedame baklažaną ir kepame apie 30-45 minutes kol jis pilnai iškepa. Jam pravėsus, nulupame ir blenderyje sutriname iki vientisos masės su tahini, jogurtu, česnako skiltele, pusės citrinos sultimis, druska ir pipirais.
  3. Pusę kalafijoro susipjaustome išilgai pusinio pjuvio nedideliais vienodo storio gabalėliais. Apibarstome prieškoniais ir apšlakstę alyvuogių aliejumi viską rankomis išskirstome. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu apie 15 minučių.
  4. Gerai įkaitiname keptuvę ir po 2-3 minutes iš vienos pusės apkepame ėrienos šonkaulius. Jeigu naudosite kokybiškus, tai tik jų neperkepkite. Iškeptus apibarstome druska.
  5. Į lėkštę dedame baklažano tyrę, riešutų, granatų ir prieskonių žolelių mišinį, karštą kalafijorą ir ką tik iškeptus ėrienos šonkaulius. Skanaus!