Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - lapkričio 11-13d. Vilniuje ir 14d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Kepti moliūgai, jautiena ir humuso padažas su pastarnokais

Dabar sezoninių daržovių pasirinkimas pakankamai ribotas, bet kartais apsiribojimas suveikia teigiamai ir iš kelių ingredientų išeina naujas derinys. Humusas su pastarnokais, kepti moliūgai su pomidorais ir jautienos išpjova - idėja savaitgalio pietums arba lengvai vakarienei jeigu humusą pasiruošime iš vakaro.

2 žmonėms

  • 2 jautienos išpjovos kepsniai
  • 250g sviestinio moliūgo
  • 2 saujos vyšninių pomidorų

humusui

  • 125g džiovintų avinžirnių
  • 1/2 arbat.š. sodos
  • 125g tahini pastos
  • 2 nedidelės skiltelės česnako
  • 1/2 arbat.š. malto kumino
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1/4 arbat.š. druskos
  • extra virgin alyvuogių aliejaus
  • 200g pastarnokų
  1. Iš vakaro užmerkiame visus avinžirnius.
  2. Kitą dieną nuplauname avinžirnius – jų svoris turėtų padvigubėti.  Užpylę dideliu kiekiu vandens verdame. Verdant nugraibome putas, praėjus 5 minutėms nuo užvirimo beriame sodą ir vėl nugraibome putas.
  3. Avinžirnius verdame apie 30 minučių arba tol kol jie paragavus sutirps burnoje.
  4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  5. Į foliją sudedame stambiai supjaustytus, nuluptus pastarnokus,  sandariai susukame ir kepame apie 40 minučių.
  6. Kai avinžirniai išverda nukošiame, bet vandens, kuriame virė neišpilame. Sutriname juos dar šiltus, tada įdedame česnaką, kuminą, druską, tahini pastą, keptus pastarnokus ir supilame atgal apie 200ml skysčio, kuriame virė avinžirniai.
  7. Sutriname iki vientisos, šilkinės masės. Jinai turi būti pakankamai skysta. Aš naudoju blenderio antgalį, kaip trintai sriubai, man masė vientisesnė gaunasi. Įspaudiame pusės citrinos sultis ir išmaišome iki vientisos masės. Supilame į dubenėlį ir uždengiame maistine plėvele, kuri turi liesti humuso paviršių – taip jis neapdžius. 
  8. Nusilupame sviestinį moliūgą, susipjaustome, druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus - viską gerai paskirstome.
  9. Į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame apie 20 minučių - priklausys kokio dydžio gabalėliais susipjaustysite. Kartu kepame pomidorus.
  10. Keptuvę įkaitiname kad rūktų ir dedame kambario temperatūros jautieną - kepame po 2-3 minutes iš vienos pusės. Iškepus dedame ant lėkštės, barstome druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipiraus ir leidžiame 5 minutes pailsėti.
  11. Serviruojame į lėkštę - humuso su pastarnokais, keptas moliūgas su pomidorais ir supjaustyta jautiena.