Indija yra ir bus mano sielos šalis... Ji turi ypatingą aurą, kuri vieniems tinka, kiti to net nemato, o aš svajoju dar bent kartą pajusti joje slypinčią energiją. Būtent Indijoje atsivėrė mano akys, nes kiekvieną dieną mes ragaudavome naują vegetarišką patiekalą ir ne vieną o kelis vienu metu. Dhal - troškinys iš įvairių lęšių, išvažiavo kartu su mumis
- 1 raudono svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 4cm imbiero
- 1/2 čili pipiro
- 200g raudonų lęšių
- 1 skardinė kokoso pieno
- 100-200ml daržovių sultinio
- 1 saldžios bulvės
- 50g špinatų
- 1 arbat.š. kumino
- 1 arbat. š. kalendros sėklų
- 1/2 arbat.š. ciberžolės
- 1/2 arbat.š. kasmiri čili
- sėklų is 3 kardamonų
- 1 gvazdikėlio
- 5cm cinamono lazdelės
- druska, pipirai
- Pirmiausia pasidarykite prieskonių mišinį, sumalkite ar grūstuvėje sutrinkite kumino, kalendros ir kardamonų sėklas ir vieną gvazdikėlį. Į sutrintus prieskonius dėkite ciberžolę ir kasmiri čili. Viską išmaišykite ir atidėkite 1 arbat.š. į kitą indą.
- Smulkiais griežinėliais supjaustykite svogūną ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite apie 10min ant mažos ugnies kol svogūnai bus minkšti. Smulkiai supjaustykite česnaką, imbierą ir čili pipirą ir dėkite į tą pačią keptuvę kai svogūnai jau bus minkšti. Padidinkite ugnį ir kepkite 1-2 minutes, tada dėkite prieskonių mišinį kartu su cinamono lazdele ir kepkite dar 1 minutę. Labai svarbu nesudeginti prieskonių.
- Į keptuvę dėkite lęšius, kokosų pieną ir 100ml sultinio. Pirmiausia užkaitinkite tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangtį ir virkite apie valandą, vis maišydami kas 10-15 minučių ir tikrindami ar nereikia daugiau sultinio.
- Kai lęšiai jau bus minkšti, dėkite 1/2 arbat.š. likusio prieskonių mišinio, špinatus, druską ir pipirus. Laikykite dar 2-3 minutes, kol špinatai suglebs.
- Kol lęšiai kepa, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, griežinėliais supjaustykite saldžią bulvę, užberkite 1/2 arbat.š. likusio prieskonių mišinio, šlakelį aliejaus ir viską išmaišius dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20-25 min.
Skanaus! Valgykite vieną ar su natūraliu jogurtu. Jei turite užbarstykite šviežių kalendrų.