Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Dhal – indiškas lęšių troškinys su saldžiomis bulvėmis

Indija yra ir bus mano sielos šalis... Ji turi ypatingą aurą, kuri vieniems tinka, kiti to net nemato, o aš svajoju dar bent kartą pajusti joje slypinčią energiją. Būtent Indijoje atsivėrė mano akys, nes kiekvieną dieną mes ragaudavome naują vegetarišką patiekalą ir ne vieną o kelis  vienu metu.  Dhal - troškinys iš įvairių lęšių, išvažiavo kartu su mumis 🙏

  • 1 raudono svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 4cm imbiero
  • 1/2 čili pipiro
  • 200g raudonų lęšių
  • 1 skardinė kokoso pieno
  • 100-200ml daržovių sultinio
  • 1 saldžios bulvės
  • 50g špinatų
  • 1 arbat.š. kumino
  • 1 arbat. š. kalendros sėklų
  • 1/2 arbat.š. ciberžolės
  • 1/2 arbat.š. kasmiri čili
  • sėklų is 3 kardamonų
  • 1 gvazdikėlio
  • 5cm cinamono lazdelės
  • druska, pipirai
  1. Pirmiausia pasidarykite prieskonių mišinį, sumalkite ar grūstuvėje sutrinkite kumino, kalendros ir kardamonų sėklas ir vieną gvazdikėlį. Į sutrintus prieskonius dėkite ciberžolę ir kasmiri čili. Viską išmaišykite ir atidėkite 1 arbat.š. į kitą indą.
  2. Smulkiais griežinėliais supjaustykite svogūną ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite apie 10min ant mažos ugnies kol svogūnai bus minkšti. Smulkiai supjaustykite česnaką, imbierą ir čili pipirą ir dėkite į tą pačią keptuvę kai svogūnai jau bus minkšti. Padidinkite ugnį ir kepkite 1-2 minutes, tada dėkite prieskonių mišinį kartu su cinamono lazdele ir kepkite dar 1 minutę. Labai svarbu nesudeginti prieskonių.
  3. Į keptuvę dėkite lęšius, kokosų pieną ir 100ml sultinio. Pirmiausia užkaitinkite  tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangtį ir virkite apie valandą, vis maišydami kas 10-15 minučių ir tikrindami ar nereikia daugiau sultinio.
  4. Kai lęšiai jau bus minkšti, dėkite 1/2 arbat.š. likusio prieskonių mišinio, špinatus, druską ir pipirus. Laikykite dar 2-3 minutes, kol špinatai suglebs.
  5. Kol lęšiai kepa, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, griežinėliais supjaustykite saldžią bulvę, užberkite 1/2 arbat.š. likusio prieskonių mišinio, šlakelį aliejaus ir viską išmaišius dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20-25 min.

Skanaus! Valgykite vieną ar su natūraliu jogurtu. Jei turite užbarstykite šviežių kalendrų.