Keliaudama Vietname labai dažnai pusryčiams valgydavau sriubą. Visai paprastą sultinį su daug ivairių pagardų, kuriuos pati ir susidėdavau į dubenį.
SULTINIUI
- 3-4 vištienos blauzdelės (su kaulu) - apie 700g
- 1 citrinžolės lazdelė (nebūtina)
- 3 svogūnų laiškai
- 5 cm imbiero
- 1 česnako skiltelė
- 7 cm cinamono lazdelė
- 1 žvaigždanyžis
- 1 valg. š. fish sauce
VIETNAMIETIŠKUI PADAŽUI
- 2 valg. š. fish sauce
- 2 valg. š. žalios citrinos sulčių
- 1 valg. š balto cukraus
- 1/2 čili
- 1 česnako skiltelė
- 1 cm imbiero
PAGARDAMS
- 50g ryžių makaronų
- Kinietisko kopūsto - keli dideli lapai
- Šviežios mėtos ir kalendros
- Svogūnų laiškai
- Pirmiausia į puodą dedame stambiai supjaustytus svogūnų laiškus, citrinžolės lazdelę, česnako skiltelę, imbierą. Dedame vištienos blauzdeles, druskos, pipirų, cinamono lazdelę, žvaigždanyžius ir užpilame 1l vandens. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame apie 1.5-2 valandos and vidutinės kaitros, kad vos vos burbuliuotų. Išvirus sriubą nukošiame, ir nuimame mėsą nuo kaulų. Į sultinį dedame 1 valg. š. fish sauce.
- Pasiruošiame padažą. Į dubenėlį pilame fish sauce, žalios citrinos sultis ir dedame cukrų. Išmaišome kad cukrus ištirptų ir tada dedame labai smulkiai supjaustytą česnaką, imbierą ir čili.
- Atskirame puode užverdame vandenį ir dedame makaronus. Virimo laikas gali priklaustyti nuo makaronų rūšies tad sekite pakelio instrukcijas. Ragaujame, nes reikia kad makaronai būtų išvirę, o ne pervirę. Išvirusius nukošiame ir perliejame šaltu vandeniu.
- Lazdelėmis supjaustome kinietiską kopūstą. Taip pat susipjaustome mėtas, kalendras bei svogūnų laiškus.
- Į dubenėlį dedame makaronus, vištieną, kinietišką kopūstą, kalendrą, mėtas bei svogūnų laiškus, viską užpilame verdančiu sultiniu. Dedame vietnamietiško padažo pagal skonį.