Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Vietnamietiška sriuba

Keliaudama Vietname labai dažnai pusryčiams valgydavau sriubą. Visai paprastą sultinį su daug ivairių pagardų, kuriuos pati ir susidėdavau į dubenį.

SULTINIUI

  • 3-4 vištienos blauzdelės (su kaulu) - apie 700g
  • 1 citrinžolės lazdelė (nebūtina)
  • 3 svogūnų laiškai 
  • 5 cm imbiero
  • 1 česnako skiltelė
  • 7 cm cinamono lazdelė
  • 1 žvaigždanyžis
  • 1 valg. š. fish sauce

VIETNAMIETIŠKUI PADAŽUI

  • 2 valg. š. fish sauce
  • 2 valg. š. žalios citrinos sulčių
  • 1 valg. š balto cukraus
  • 1/2 čili
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 cm imbiero

PAGARDAMS

  • 50g ryžių makaronų
  • Kinietisko kopūsto - keli dideli lapai
  • Šviežios mėtos ir kalendros
  • Svogūnų laiškai
  1. Pirmiausia į puodą dedame stambiai supjaustytus svogūnų laiškus, citrinžolės lazdelę, česnako skiltelę, imbierą. Dedame vištienos blauzdeles, druskos, pipirų, cinamono lazdelę, žvaigždanyžius ir užpilame 1l vandens. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame apie 1.5-2 valandos and vidutinės kaitros, kad vos vos burbuliuotų. Išvirus sriubą nukošiame, ir nuimame mėsą nuo kaulų. Į sultinį dedame 1 valg. š. fish sauce.
  2. Pasiruošiame padažą. Į dubenėlį pilame fish sauce, žalios citrinos sultis ir dedame cukrų. Išmaišome kad cukrus ištirptų ir tada dedame labai smulkiai supjaustytą česnaką, imbierą ir čili. 
  3. Atskirame puode užverdame vandenį ir dedame makaronus. Virimo laikas gali priklaustyti nuo makaronų rūšies tad sekite pakelio instrukcijas. Ragaujame, nes reikia kad makaronai būtų išvirę, o ne pervirę. Išvirusius nukošiame ir perliejame šaltu vandeniu.
  4. Lazdelėmis supjaustome kinietiską kopūstą. Taip pat susipjaustome mėtas, kalendras bei svogūnų laiškus. 
  5. Į dubenėlį dedame makaronus, vištieną, kinietišką kopūstą, kalendrą, mėtas bei svogūnų laiškus, viską užpilame verdančiu sultiniu. Dedame vietnamietiško padažo pagal skonį.