Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - kovo 25-27d. Vilniuje ir kovo 28d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Gnocchi su baravykais ir moliūgais

Gnocchi - tradiciniai itališki bulvių virtinukai, kurie tirpsta burnoje. Svarbu pasirinkti tinkamas bulves, neperminkyti tešlos ir laikytis recepte nurodytos eigos :)  Su moliūgais ir baravykais gavosi paprastas, bet pasakiško skonio patiekalas - naminis ir jaukus.

Taip pat mūsų Instagram profilyje (highlights) galite rasti visą šio recepto eigą step by step video formatu.

  • 400g bulvių - krakmolingų, nesubyrančių - tinkančių cepelinams
  • 60g parmezano
  • 100g 00 tipo miltų
  • 40g kiaušinio trynių
  • 1/2 šakelės rozmarino (nebūtina, bet rekomenduojama)
  • druskos, pipirų
  • 200g moliūgo
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 rozmarino šakelės
  • alyvuogių aliejaus
  • 30g sviesto
  • druskos, pipirų
  • 200g baravykų
  • 50g sviesto
  • parmezano
  1. Bulves su lupena (panašaus dydžio) gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir užverdame. Užvirus sumažiname kaitrą ir verdame lėtai, svarbu kad vanduo vos burbuliuotų.
  2. Pasiruošiame ką dėsime į bulves – miltus, susitarkuojuome parmezaną, atsiskiriame kiaušinio trynius, labai labai smulkiai susismulkinkiname rozmarinus.
  3. Bulves išvirus ir nusunkus reikia iš karto lupti kol jos karštos. Aš tai įsmeigiu šakute, vienoj rankoj šakutė, kita ranka lupu. Iš karto nulupus reikia išspausti per bulvių spaustuką arba sutarkuoti per smulkią tarką - atsargiai karšta!  Labai svarbu visa tai daryti greitai, kol bulvės dar karštos.
  4. Paliekame bulves pilnai atvėsti.
  5. Į atvėsusias bulves sudedame visus priedus – rozmariną, parmezaną, miltus, kiaušinio trynius, druskos ir pipirų – keliais judesiais suminkome tešlą. Tik susikabino į vieną, dar šiek tiek lengvai paminkome (kokią minutę) ir atidedame. Uždengiame didesniu dubeniu paliekame pastovėti apie 30 minučių.
  6. Pastovėjus tešla atrodys šiek tiek drėgnesnė, todėl pasiberiame šiek tiek miltų ir ją lengvai paminkome. Kuo mažiau minkome - tuos virtinukai bus minkštesni.
  7. Atsipjauname tešlos, iškočiojame pailgą vamzdelį ir jį supjaustome nedideliais gabalėliais. Tada gabalėlius dedame ant šakutės ir spausdami sukame nuo jos. Suformuotus virtinius apibarstome šiek tiek miltų ir dedame 20-30 minutėms į šaldytuvą.
  8. Įkaitiname orkaitę iki 210 laipsnių, režimas su vėjeliu.
  9. Supjaustome moliūgą 3x3 cm gabalėliais ir per pusę  perjauname česnako skilteles. Supjaustytas daržoves dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, dedame rozmariną, apšlakstome extra virgin alyvuogių aliejumi ir užbarstę druska ir pipirais rankomis tolygiai paskirstome ir dedame kepti į įkaitusią orkaitę. Kepame apie 30 minučių. Visas iškepusias daržoves, išskyrus rozmariną, supilame į puodą, dedame sviestą, pilame šlakelį karšto vandens (po labai nedaug) ir su blenderiu sutriname iki vientisos masės.
  10. Baravykus susipjaustome gabalėliais. Įkaitiname keptuvę, išlydome sviestą su šlakeliu extra virgin alyvuogių aliejaus ir apkepame  baravykus.
  11. Gnocchi verdame dideliame kiekyje vandens, kuriam užvirus sudedame virtinius. Kai iškils į paviršių išgriebkite.
  12. Kai dedame gnocchi į verdantį vandenį – panašiu metu beriame pinijas į keptuvę – kai virtinukai iškils į paviršių – mūsų priedų keptuvė turi būti pasiruošusi, t.y. karšta ir su paskrudusiais baravykais.
  13.  Su kiaurasamčiu sudedame gnocchi į keptuvę su baravykais ir dar pakepame pora minučių - svarbu juos keptuvėje vartyti, kad apsijungtų skoniai, jeigu nevartysite virtinukai gali prikepti prie keptuvės apačios. Geriausias vartymas be įrankių tiesiog darant judesį su keptuve – panašiai kaip kad verstumėte blyną ore.
  14. Į lėkštės vidurį  dedame moliūgų tyrę, ant viršaus dedame baravykus su gnocchi ir užtarkuojame parmezano.