Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - lapkričio 11-13d. Vilniuje ir 14d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Tahini, goji ir kokosų batonėliai iš knygos "Natūraliai saldu"

Sezamų sėklų pasta (tahinis) – vienas mūsų mėgstamiausių praėjusių metų
desertų ingredientų. Šiems batonėliams pagaminti naudojame baltųjų sezamų
pastą. Nors skoniu ji nepranoksta tradicinės, tačiau leidžia intensyviau pajusti ožerškio uogų skonį ir švelnų kokosų aromatą.

  • 40 g džiovintų ožerškio uogų (goji)
  • 60 g kokosų drožlių
  • 40 g moliūgų sėklų
  • 50 g migdolų sviesto
  • 50 g baltųjų sezamų sėklų pastos (tahinio)
  • 6 Medjool datulių (be kauliukų)
  • 1 valg. š. nerafinuoto kokosų aliejaus

1. Trintuvo inde išsukame datules su kokosų aliejumi iki vientisos masės, šiek tiek šviesesnės, negu buvo iš pradžių. Dedame į dubenėlį kartu su ožerškio uogomis, kokosų drožlėmis, moliūgų sėklomis, migdolų sviestu ir tahini. Viską gerai išmaišome, nebijokite to daryti rankomis.
2. Gautą masę dedame į metalinę 13 × 13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į šaldymo kamerą. Laikome šaldymo kameroje bent porą valandų, o geriausia – per naktį.
3. Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į pailgas juostas, o šias susmulkiname nedideliais gabalėliais. Laikome šaldymo kameroje.

Rekomenduojame suvartoti per mėnesį.
Maži patarimai
Batonėliams nurodome naudoti 13x13 cm metalinę formelę be dugno, bet jeigu jos
neturite, tai ne problema: paprastą mažą kepimo formelę išklokite maistine formele ir suformuokite reikiamą batonėlių dydį, neužpildydami pilnos formelės.

Komentarai (0)

Palikti komentarą