Artimiausi desertų prenumeratos pristatymai vyks

gruodžio 6-7d. Vilniuje / gruodžio 8d. Kaune

sausio 24-25d. Vilniuje / sausio 26d. Kaune

Dovanų kuponus pristatome kartą per savaitę ketvirtadieniais užsakymą pateikus ne vėliau nei antradienį

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Tahini, goji ir kokosų batonėliai iš knygos "Natūraliai saldu"

Sezamų sėklų pasta (tahinis) – vienas mūsų mėgstamiausių praėjusių metų
desertų ingredientų. Šiems batonėliams pagaminti naudojame baltųjų sezamų
pastą. Nors skoniu ji nepranoksta tradicinės, tačiau leidžia intensyviau pajusti ožerškio uogų skonį ir švelnų kokosų aromatą.

  • 40 g džiovintų ožerškio uogų (goji)
  • 60 g kokosų drožlių
  • 40 g moliūgų sėklų
  • 50 g migdolų sviesto
  • 50 g baltųjų sezamų sėklų pastos (tahinio)
  • 6 Medjool datulių (be kauliukų)
  • 1 valg. š. nerafinuoto kokosų aliejaus

1. Trintuvo inde išsukame datules su kokosų aliejumi iki vientisos masės, šiek tiek šviesesnės, negu buvo iš pradžių. Dedame į dubenėlį kartu su ožerškio uogomis, kokosų drožlėmis, moliūgų sėklomis, migdolų sviestu ir tahini. Viską gerai išmaišome, nebijokite to daryti rankomis.
2. Gautą masę dedame į metalinę 13 × 13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į šaldymo kamerą. Laikome šaldymo kameroje bent porą valandų, o geriausia – per naktį.
3. Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į pailgas juostas, o šias susmulkiname nedideliais gabalėliais. Laikome šaldymo kameroje.

Rekomenduojame suvartoti per mėnesį.
Maži patarimai
Batonėliams nurodome naudoti 13x13 cm metalinę formelę be dugno, bet jeigu jos
neturite, tai ne problema: paprastą mažą kepimo formelę išklokite maistine formele ir suformuokite reikiamą batonėlių dydį, neužpildydami pilnos formelės.

Komentarai (0)

Palikti komentarą