Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Šokoladiniai saldžių bulvių kąsneliai su apelsinais

Visą rudenį masčiau apie desertą su apelsininiu traškiu pagrindu, šokoladiniu ganašu ir kreminiu saldžių bulvių cheesecake sluoksniu ir pagaliau man jis pavyko - tad šio veganinio gražuolio receptas jau čia!

Pirmam sluoksniui

  • 75 g avižinių dribsnių 
  • 75 g migdolų 
  • 175 g Medjool datulių (be kauliukų) 
  • 30 g nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 1 apelsinas

Antram sluoksniui

  • 1 skardinės kokosų pieno (reikės 100g)
  • 130 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 %)

Trečiam sluoksniui

  • 1–2 saldžiųjų bulvių 
  • 70 g anakardžių 
  • 60 g nerafinuoto kokosų aliejaus 
  • 60 g klevų sirupo 
  • 1 ½ arb. š. cinamono

 

  1. 70 g anakardžių užpilame vandeniu, kad apsemtų, ir paliekame pernakt. Arba užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame stovėti bent valandą. 
  2. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – be ventiliatoriaus.
  3. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Avižinius dribsnius ir migdolus paskleidžiame kepimo skardoje, kepame orkaitėje apie 7–8 minutes. Paliekame atvėsti.
  4. Dideliame trintuvo inde migdolus ir avižinius dribsnius susmulkiname iki miltų birumo. Įtarkuojame apelsino žievelę, sudedame datules, kokosų aliejų ir viską išsukame iki vientisos masės.
  5. Pirmo sluoksnio masę dedame į metalinę 13 × 13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į šaldymo kamerą. Taip pat galite naudoti mažą formelę duonai kepti tik prieš tai ją išklokite maistine plevele.
  6. Antram sluoksniui virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Sudedame kokosų kremą (100g) kurį rasite skardines viršuje ir lėtai maišydami laukiame kol ištirps. Svarbu kad neliktų gumulėlių. 3/4 gautos masės pilame ant pirmo sluoksnio ir dedame į šaldytuvą.1/4 masės paliekame papuošimui.
  7. Nuluptas saldžiąsias bulves supjaustome mažais kubeliais ir dedame į garų puodą. Verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių, kol bulvės suminkštės. Vis patikriname, ar puode esantis vanduo neišgaravo, jeigu reikia, įpilame dar verdančio vandens. Garuose išvirtas saldžiąsias bulves sutriname iki vientisos masės. Desertui reikės 165 g saldžiųjų bulvių tyrės.
  8. Mirkytus anakardžius su kokosų aliejumi dedame į trintuvo indą ir išsukame iki vientisos masės. Sudedame likusius ingredientus ir ilgai sukame, kol masė taps glotni.
  9. Dedame ant antro sluoksnio. Ant viršaus užpilame likusį antrą sluoksnį. Deserto viršų galite puošti skaldytais migdolais, karamelizuotomis apelsino žievelėmis, arba apšlakstyti šokaladu kaip nuotraukoje bet tai tikrai nebūtina. Paruoštą desertą dedame į šaldytuvą ir laikome bent porą valandų, o geriausia – per naktį.

Komentaras (1)

  • Birute Komentaro data November 11, 2021

    Sveiki, nuotraukoje matyti, kad kasneliai yra supjaustyti ir tik tada aplieti sokoladu. Kada geriausiai pjaustyti, jau po nakties saldytuve?

Palikti komentarą