Artimiausi desertų prenumeratos pristatymai vyks

gruodžio 6-7d. Vilniuje / gruodžio 8d. Kaune

sausio 24-25d. Vilniuje / sausio 26d. Kaune

Dovanų kuponus pristatome kartą per savaitę ketvirtadieniais užsakymą pateikus ne vėliau nei antradienį

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Šokoladinis tortas su kokosais

Kokosais kvepiantis, nes jis visur - traškiame torto pagrinde ir šokoladiškai kokosiniame kreme. Lengvai padaromas, galintis ilgai stovėti kambario temperatūroje, todėl puikiausiai tinkantis šventėms, nes tikrai niekas nesusigadins trumpiau ir ilgiau važiuojant į svečius.

Pagrindui

  • 200g kokosų drožlių
  • 200g medjool datulių be kauliukų
  • 40g nerafinuoto kokosų aliejaus

Kremui

  • 135g anakardžių
  • 200g klevų sirupo
  • 200g trintos kokosų masės
  • 100g juodojo šokolado
  • 1 arb.š. vanilės pastos arba ekstrakto
  • 90g mandarinų sulčių

Papuošimui

  • 30g juodojo šokolado
  • 1 šaukšto skrudintų kokosų drožlių (pasiliekame nuo pagrindo)
  1. Iš vakaro vandenyje užmerkiame anakardžius.
  2. Įjungiame orkaitę iki 180 laipsnių. Į didžiausią kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi beriame kokosų drožles ir tolygiai paskirstome. Kepame 3-5 minutes. Labai žiūrime, nes kokosas greitai skrunda. Šaukštą skrudintų kokosų drožlių paliekame papuošimui.
  3. Blenderyje sudedame datules, kokosų aliejų, paskrudintas kokosų drožles ir pulsuojančiai išsukame - kol datulės susimals ir pasiskirstys. Beriame į 18-19cm apvalią atsegamą kepimo formą ir išlyginę ir suspaudę paviršių paliekame pastovėti kambario temperatūroje.
  4. Nusunkiame išbrinkusius anakardžius ir dedame į blenderio indą. Pilame klevų sirupą, mandarinų sultis ir ilgai sukame iki vientisos masės.
  5. Į gautą masę dedame pasmulkintą trintą kokosų masę ir sukame tol kol ji pilnai įsimaišo ir nelieka jokių gabaliukų.
  6. Garų vonelėje palengva išlydome šokoladą, kurį supilame į bendrą masę kartu su šaukšteliu vanilės ekstrakto arba pastos. Viską išsukame iki vientisos masės ir pilame ant pirmo sluoksnio viršaus. Padaužydami į stalviršį išlyginame ir uždengę maistine plėvele dedame į šaldytuvą.
  7. Prieš valgant išimam iš šaldytuvo prieš geras porą valandų. Išlydome šiek tiek šokolado papuošimui, kurį su šaukštu pilame ant torto viršaus. Apibarstome skrudintomis kokosų drožlėmis.

 

 

 

Komentarai (0)

Palikti komentarą