Kokosais kvepiantis, nes jis visur - traškiame torto pagrinde ir šokoladiškai kokosiniame kreme. Lengvai padaromas, galintis ilgai stovėti kambario temperatūroje, todėl puikiausiai tinkantis šventėms, nes tikrai niekas nesusigadins trumpiau ir ilgiau važiuojant į svečius.
Pagrindui
- 200g kokosų drožlių
- 200g medjool datulių be kauliukų
- 40g nerafinuoto kokosų aliejaus
Kremui
- 135g anakardžių
- 200g klevų sirupo
- 200g trintos kokosų masės
- 100g juodojo šokolado
- 1 arb.š. vanilės pastos arba ekstrakto
- 90g mandarinų sulčių
Papuošimui
- 30g juodojo šokolado
- 1 šaukšto skrudintų kokosų drožlių (pasiliekame nuo pagrindo)
- Iš vakaro vandenyje užmerkiame anakardžius.
- Įjungiame orkaitę iki 180 laipsnių. Į didžiausią kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi beriame kokosų drožles ir tolygiai paskirstome. Kepame 3-5 minutes. Labai žiūrime, nes kokosas greitai skrunda. Šaukštą skrudintų kokosų drožlių paliekame papuošimui.
- Blenderyje sudedame datules, kokosų aliejų, paskrudintas kokosų drožles ir pulsuojančiai išsukame - kol datulės susimals ir pasiskirstys. Beriame į 18-19cm apvalią atsegamą kepimo formą ir išlyginę ir suspaudę paviršių paliekame pastovėti kambario temperatūroje.
- Nusunkiame išbrinkusius anakardžius ir dedame į blenderio indą. Pilame klevų sirupą, mandarinų sultis ir ilgai sukame iki vientisos masės.
- Į gautą masę dedame pasmulkintą trintą kokosų masę ir sukame tol kol ji pilnai įsimaišo ir nelieka jokių gabaliukų.
- Garų vonelėje palengva išlydome šokoladą, kurį supilame į bendrą masę kartu su šaukšteliu vanilės ekstrakto arba pastos. Viską išsukame iki vientisos masės ir pilame ant pirmo sluoksnio viršaus. Padaužydami į stalviršį išlyginame ir uždengę maistine plėvele dedame į šaldytuvą.
- Prieš valgant išimam iš šaldytuvo prieš geras porą valandų. Išlydome šiek tiek šokolado papuošimui, kurį su šaukštu pilame ant torto viršaus. Apibarstome skrudintomis kokosų drožlėmis.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai