Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Šokoladinis tortas su kokosais

Kokosais kvepiantis, nes jis visur - traškiame torto pagrinde ir šokoladiškai kokosiniame kreme. Lengvai padaromas, galintis ilgai stovėti kambario temperatūroje, todėl puikiausiai tinkantis šventėms, nes tikrai niekas nesusigadins trumpiau ir ilgiau važiuojant į svečius.

Pagrindui

  • 200g kokosų drožlių
  • 200g medjool datulių be kauliukų
  • 40g nerafinuoto kokosų aliejaus

Kremui

  • 135g anakardžių
  • 200g klevų sirupo
  • 200g trintos kokosų masės
  • 100g juodojo šokolado
  • 1 arb.š. vanilės pastos arba ekstrakto
  • 90g mandarinų sulčių

Papuošimui

  • 30g juodojo šokolado
  • 1 šaukšto skrudintų kokosų drožlių (pasiliekame nuo pagrindo)
  1. Iš vakaro vandenyje užmerkiame anakardžius.
  2. Įjungiame orkaitę iki 180 laipsnių. Į didžiausią kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi beriame kokosų drožles ir tolygiai paskirstome. Kepame 3-5 minutes. Labai žiūrime, nes kokosas greitai skrunda. Šaukštą skrudintų kokosų drožlių paliekame papuošimui.
  3. Blenderyje sudedame datules, kokosų aliejų, paskrudintas kokosų drožles ir pulsuojančiai išsukame - kol datulės susimals ir pasiskirstys. Beriame į 18-19cm apvalią atsegamą kepimo formą ir išlyginę ir suspaudę paviršių paliekame pastovėti kambario temperatūroje.
  4. Nusunkiame išbrinkusius anakardžius ir dedame į blenderio indą. Pilame klevų sirupą, mandarinų sultis ir ilgai sukame iki vientisos masės.
  5. Į gautą masę dedame pasmulkintą trintą kokosų masę ir sukame tol kol ji pilnai įsimaišo ir nelieka jokių gabaliukų.
  6. Garų vonelėje palengva išlydome šokoladą, kurį supilame į bendrą masę kartu su šaukšteliu vanilės ekstrakto arba pastos. Viską išsukame iki vientisos masės ir pilame ant pirmo sluoksnio viršaus. Padaužydami į stalviršį išlyginame ir uždengę maistine plėvele dedame į šaldytuvą.
  7. Prieš valgant išimam iš šaldytuvo prieš geras porą valandų. Išlydome šiek tiek šokolado papuošimui, kurį su šaukštu pilame ant torto viršaus. Apibarstome skrudintomis kokosų drožlėmis.

 

 

 

Komentarai (0)

Palikti komentarą